Cytat:
Napisany przez latet
Używając LiteON-a godzisz się na gorszą jakość (i krótszą żywotność) zapisanych płytek.
|
Skad ci sie wziela ta krotsza zywotnosc tego naprawde nie wiem

Masz jakies konkretne porownanie, testy ktorymi moglbys poprzec takie twierdzenie ? Tylko nie mow ze koledzy tak mowia albo ze taka jest powszechna opinia bo to zadne argumenty. Mam nadzieje ze to nie sa dane wziete z sufitu ? Wiesz od czego zalezy zywotnosc nosnika ? Glownie od stopnia utleniania. A to sie dzieje juz po nagraniu, poza nagrywarka. To proces ktory trwa bez przerwy. Zywotnosc wiec zalezy glownie od nosnika. Gorsza jakosc ? A moze poprostu gorszy nosnik lub uszkodzona nagrywarka ? A to spora roznica. Owszem, nie kazda nagrywarka potrafi na kazdym nosniku uzyskac idealne wyniki, ale tak juz jest. Zgodze sie nawet z twierdzeniem ze LiteOn'y sa czasem "wybredne" jesli chodzi o tansze plyty. Ale takie uogolnienie jakie przedstawiles to gruba przesada. LiteOn potrafi zapisywac z bardzo dobra jakoscia. Zeby nie byc goloslownym zamieszczam screena z KProbe. Nie twierdze, ze to idealny sprzet bo takiego po prostu nie ma. Nie mowie tez ze kazdy powinien miec wlasnie LiteOn'a. Ale na codzien mam okazje uzywac roznych nagrywarek i nie bez powodu do domu wybralem wlasnie ta.