Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.07.2004, 23:25   #8
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez latet
Używając LiteON-a godzisz się na gorszą jakość (i krótszą żywotność) zapisanych płytek.
Skad ci sie wziela ta krotsza zywotnosc tego naprawde nie wiem Masz jakies konkretne porownanie, testy ktorymi moglbys poprzec takie twierdzenie ? Tylko nie mow ze koledzy tak mowia albo ze taka jest powszechna opinia bo to zadne argumenty. Mam nadzieje ze to nie sa dane wziete z sufitu ? Wiesz od czego zalezy zywotnosc nosnika ? Glownie od stopnia utleniania. A to sie dzieje juz po nagraniu, poza nagrywarka. To proces ktory trwa bez przerwy. Zywotnosc wiec zalezy glownie od nosnika. Gorsza jakosc ? A moze poprostu gorszy nosnik lub uszkodzona nagrywarka ? A to spora roznica. Owszem, nie kazda nagrywarka potrafi na kazdym nosniku uzyskac idealne wyniki, ale tak juz jest. Zgodze sie nawet z twierdzeniem ze LiteOn'y sa czasem "wybredne" jesli chodzi o tansze plyty. Ale takie uogolnienie jakie przedstawiles to gruba przesada. LiteOn potrafi zapisywac z bardzo dobra jakoscia. Zeby nie byc goloslownym zamieszczam screena z KProbe. Nie twierdze, ze to idealny sprzet bo takiego po prostu nie ma. Nie mowie tez ze kazdy powinien miec wlasnie LiteOn'a. Ale na codzien mam okazje uzywac roznych nagrywarek i nie bez powodu do domu wybralem wlasnie ta.
Dołączone obrazki
File Type: png Verbatimx4_.png (20.7 KB, 505 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 03.07.2004 o godz. 23:37
Sebastian997 jest offline