Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.07.2004, 13:29   #10
kwgecb
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.06.2002
kwgecb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez latet
Jesli dobrze rozumiem, to driver ten potrzebny jest do zapisywania (pakietowego!) na DVD-RAM, no i do formatowania, ale jesli tylko chce odczytac plytke zapisaną u kogos, to nie musze stosowac drivera? (np. na nagrywarce Pioneer, ktora czyta DVD-RAM, ale nie umie go zapisać).

Czy jest sens stosowac plytke DVD-RAM inaczej niz do zapisu pakietowego? Czyli normalnie ją wypalać wielosesyjnie w nero, tak jak sie robi z DVD&plusmn;RW?

Z drugiej strony - jakie są doświadczenia osób bawiących się w zapis pakietowy na DVD&plusmn;RW? Jesli stosują InCD, to domyslam sie, ze niektore doswiadczenia mogą być przykre.

Dzieki,

latet
Witam
Zgadza się,driver jest tylko po to by zapisać lub sformatować(w zasadzie na jedno wychodzi)płytkę.Odczyt jest już w 100 % sprzętowo czyli tak jak piszesz,żaden sterownik potrzebny juz tu nie jest.
Zapis pod Nero? Tylko po co ?? Przecież zapisujesz jak normalne dane na ...powiedzmy twardym dysku.
Jeśli chodzi o moje doświadczenia z InCd to po przygodzie z cdr zapisanym w ten sposób musiałem stawiać system na nowo i nawet nie myślę próbować na DVD-r

pozdro
kwgecb jest offline   Odpowiedz cytując ten post