Cytat:
Napisany przez latet
Jesli dobrze rozumiem, to driver ten potrzebny jest do zapisywania (pakietowego!) na DVD-RAM, no i do formatowania, ale jesli tylko chce odczytac plytke zapisaną u kogos, to nie musze stosowac drivera? (np. na nagrywarce Pioneer, ktora czyta DVD-RAM, ale nie umie go zapisać).
Czy jest sens stosowac plytke DVD-RAM inaczej niz do zapisu pakietowego? Czyli normalnie ją wypalać wielosesyjnie w nero, tak jak sie robi z DVD±RW?
Z drugiej strony - jakie są doświadczenia osób bawiących się w zapis pakietowy na DVD±RW? Jesli stosują InCD, to domyslam sie, ze niektore doswiadczenia mogą być przykre.
Dzieki,
latet
|
Witam
Zgadza się,driver jest tylko po to by zapisać lub sformatować(w zasadzie na jedno wychodzi)płytkę.Odczyt jest już w 100 % sprzętowo czyli tak jak piszesz,żaden sterownik potrzebny juz tu nie jest.
Zapis pod Nero

? Tylko po co ?? Przecież zapisujesz jak normalne dane na ...powiedzmy twardym dysku.
Jeśli chodzi o moje doświadczenia z InCd to po przygodzie z cdr zapisanym w ten sposób musiałem stawiać system na nowo i nawet nie myślę próbować na DVD-r
pozdro