Cytat:
Napisany przez pawelblu
NEC to jest naped stworzony do nagrywania DVD. LiteOn to jest kombajn ktory DVD przy okazji tez nagrywa.
Wiec jak chcesz super zapis DVD to NEC, a jak to bedzie naped do wszystkiego to liteon.
|
Święte słowa...
Ja ze swojego skromnego doświadczenia (niecały tydzień) mogę tylko dorzucić, że na swoim NECu nagrywam na wszystkich nośnikach jakie mi wpadną w ręce (a testowałem już Verbatim, Esperanza, Hawk, i NoName za 2,5 PLN) i stacjonarne DVD nawet się nie zająknie. Minus posiadania NECa jest tylko taki, że musiałem od razu dokupić DVD-ROM (Toshibe) do ripowania filmów ponieważ NEC faktycznie się wykłada na porysowanych płytach. Z nagrywaniem zwykłych CDR i CDRW też jak dotąd nie miałem żadnych problemów. Natomiast kolega, który kupił wcześniej LiteOna 812 musi kupować tylko markowe nośniki DVD (na Esperanzie mu w ogóle nie nagrywa, na Basfie nie może zakończyć sesji), raz mu nagrane płytki Litek widzi a raz nie i powoli dojrzewa do pójścia do sklepu gdzie kupił LiteOna, dopłacenia 30 złociszy i powrotu z NEC-em. Po prostu chce nagrywać a nie kombinować.
P.S. Być może koledze trafił się felerny egzemplarz...