Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.07.2004, 14:47   #9
qsqa
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.12.2003
qsqa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
NEC to jest naped stworzony do nagrywania DVD. LiteOn to jest kombajn ktory DVD przy okazji tez nagrywa.

Wiec jak chcesz super zapis DVD to NEC, a jak to bedzie naped do wszystkiego to liteon.
Święte słowa...

Ja ze swojego skromnego doświadczenia (niecały tydzień) mogę tylko dorzucić, że na swoim NECu nagrywam na wszystkich nośnikach jakie mi wpadną w ręce (a testowałem już Verbatim, Esperanza, Hawk, i NoName za 2,5 PLN) i stacjonarne DVD nawet się nie zająknie. Minus posiadania NECa jest tylko taki, że musiałem od razu dokupić DVD-ROM (Toshibe) do ripowania filmów ponieważ NEC faktycznie się wykłada na porysowanych płytach. Z nagrywaniem zwykłych CDR i CDRW też jak dotąd nie miałem żadnych problemów. Natomiast kolega, który kupił wcześniej LiteOna 812 musi kupować tylko markowe nośniki DVD (na Esperanzie mu w ogóle nie nagrywa, na Basfie nie może zakończyć sesji), raz mu nagrane płytki Litek widzi a raz nie i powoli dojrzewa do pójścia do sklepu gdzie kupił LiteOna, dopłacenia 30 złociszy i powrotu z NEC-em. Po prostu chce nagrywać a nie kombinować.

P.S. Być może koledze trafił się felerny egzemplarz...
qsqa jest offline