Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.07.2004, 18:25   #22
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cool

Teac CD-R56S-600 dalem za nia 1300 + kontroler scsi2, nie widzi (zazwyczaj) i nie pali RW, bo tak ma byc.
odkad skonczyly sie plytki z niebieskim pieknym barwnikiem (np. biale verbatim) zanim cos odczyta to mozna kawe sobie zrobic, i ja wypic czasem.
chociaz jak ja mam rozebrana i wloze plyte to widze ze sie plytka nie chce krecic po wlozeniu do napedu, jednak jak ja popchne delikatnie palcem to sie rozkreci i czyta.
palic dalej moze, ale malo kiedy cos jej zapodam - przy 6x zapis cdr trwa wieki!
z drugiej strony wypalilem na niej tyle plytek co na dvd + 3 x inne_palniki razem, wiec swoje przeszla.
kilkakrotnie moglem ja sprzedac ale jak sobie pomyslalem ile za nia dalem to nie chcialem jej puszczac 10x taniej. i zostala...

LG CED-8080B mam ja dluuugo, i chodzi bez problema, poza tym ze zapisuje rw tylko do speed x4, innych nie chce, poza tym nie ma bufferunderrun ale to juz nie jest defekt, bo wtedy sie dopiero rodzil.

LG GCE-8160B chodzi jak burza, tylko 16x ale bezproblemowa.

LiteOn LTR-48125 calkiem mily sprzet, szybciutki i pewny, w koncu to liteon

LIteON 451S pali dvd i cd, cd szybko i bezbolesnie, dvd z pewnymi problemami jakosci zapisu przy oryginalnym biosie 451, po upgrade biosem kowanskiego i/lub codeguys na 851 jest ok , a meczy sie duzo

reasumujac, padla mi (choc nie calkowicie) w sumie jedynie JEDNA nagrywarka, bardzo droga i bardzo dobra (teac wtedy krolowal).