Cytat:
Napisany przez kamilekf
stary posty to ja przejzalem ale dzieki za odpowiedz.Niemam nagrywaki dvd bo byly drogie teraz musze meic swoja dlatego kupuje  )))i w zasdzie juz zdecydowalem sie napewno albo en nec albo liteon i w zasadzie innego nie  )) i potrzebuje poporstu opinii od ludzi ktorzy maja takie nagrywary.Bo to jest tak ze sa te testy jedni tym sie chwala i wogole a inni na forum uwazaja ze te testy sa bezsensowne i i niedaja faktycznie tego co jest praktyce.Szukam nagrywary ktora wypali mi plytke dvd z filmikem ktory bedzie rabotal na stacjonarnym dvd czasem plytke cd badz z danymi na dvd data.A co dl to narazie niebede bo troszku drogie nosniki  )).mam nadzieje ze ktos mi pomoze ten co posiada ktoras z nich.Wiem ze nec to slaby naped jesli chodzi o odczyt   (
pozdrawiam i dzieki za wszystkie odpowiedzi.
|
Powtórzę się trochę ale z doświadczenia i z postów wynika, że 812 będzie na razie lepszym wyborem niż 832, bo: trochę tańszy, bardziej dopracowany, z możliwością przeróbki na DL i faktycznie nagrywający te płytki (posty na forum). A to czy w odtwarzaczu stacjonarnym filmy ci pójdą nagrane na Litku - zależy głównie od odtwarzacza. Mi na stacjonarce za ~ 300PLN odtwarza filmy tak nagrane na
812@832 jak w załączniku.
Nec 2500A z biosem DL nagrywa DL - ogólnie nagrywa lepiej niż wszystkie inne DVDRy.
Nec 2510A - na razie zagadka. Czy jeżeli 5 gości co go ma powie ci - super - kupuj - to kupisz?
Rozwiązanie masz na tacy w postach co je przeczytałeś

w zależności od możliwości i potrzeb
Jeden napęd w kompie:
Liteon 812 - plus to możliwość potestowania w kprobe
Pioneer 107D - relatywnie jako kombajn lepszy od Litka - bez możliwości testowania w kprobe i jak na razie bez możliwości przeróbki na DL
Dwa napędy w kompie:
Nec 2500A + dobry czytnik DVD
Eksperymenty:
Nec 2510A
Liteon 832
reszta