Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.07.2004, 23:44   #2
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez hoot
czesc,

mam problem z 812S.
po kolei:

1) pierwsza moja 812S (kupiona w kwietniu 2004; FW chyba: US01, potem update aż do US0N, nie patchowane, FW Lite-Ona) padla ok. 2 tyg. temu.

szlag ja trafil, nie byla w stanie nic odczytac o zapisie nie mowiac, jej obecnosc w kompie konczyla sie na podaniu do BIOSu danych o modelu. coz, zdarza sie, padla, to poszla do serwisu i tyle (nie bylo moda zadnego itp. - wadliwy egzemplarz)

tyle, że nim padła nagrywała wszystko OK, łacznie z DVD+/-R x8, konkretnie Platinum. Problem miala tylko chyba z Esperanza-RW, ale to niewazne (mialem 1 taka plyte).

2) z serwisu wrocila tydzien temu noowka sztooka: data produkcji kwiecien 2004, FW: US0F niemal z miejsca zupdatowałem na US0N, wszystko firmowe...

co sie wczoraj okazalo? nie jest w stanie normalnie nagrac Platinum DVD+R x8!!

co ciekawe poprzedni egzemplarz nagrywal poprawnie plyty z tej samej paczki!

ta noowka sztooka natomiast zatrzymala sie z buforem nagrywarki na 6% (Nero 6.3.1.15) i tak stala przez caly czas, zas 'nagrywanie' nie odbywalo sie normalnie: naped strasznie krecil plyta, jakby skakal po zgubieniu sciezki, dioda migala non-stop nie palila sie, a czas... po 10 godzinach ktore wytrzymalem (sic! zawzialem sie by zobaczyc co wyjdzie z tej plyty) bylo 75%!!

jednak nie wytrzymalem. sprobowalem z druga Platinum x8 i to samo bylo :/

WTF

pls help, powiedzcie, co moze byc z nia nie halo (DVD+RW x4 Platinum nagrala OK, wiec HW jest chyba jednak OK? w koncu nowa niby...) nim po cudnej CD-R/RW x24 Lite-On'a strace wiare w jakość tej firmy :/

z gory dzięki za pomoc i sorki za OT

hoot

ps. moda @832 na razie rozważam, wiec to nie sposób. wolalbym, aby najpierw działała OK jako 812S a potem pomyślę...
Powiem ci tak po zmianie bioska tak ten naped sie zachowuje ze kazda plyte ktora wsadzisz po jego wgraniu moze nagrywac nawet pare nascie godzi i tej akcji nie mozesz przerwac trzeba wytrzymac do konca a kiedy sie skonczy wszystkie plytki beda ci sie palic szybko i bez problemowo
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post