Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.07.2004, 02:26   #4
latet
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.08.2003
latet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
3.b. - odczyt kolejnego marnego CDR-a

Część 3.b. - odczyt wadliwego CDR-a TDK d-View

Płytka TDK d-View z plikiem AVI, wypalona przeze mnie 3 lata temu, na nie-pamiętam-jaką-wtedy-miałem nagrywarce, z prędkością zapewne całkiem rozsądną.

Płytka nie ma rys, ale od jakiegoś czasu czyta się z wielkimi oporami (chyba czas zrobił swoje). Dlatego stała się płytką testową.

Głównym celem testu było - jak powyżej - sprawdzenie jak z tą umierającą płytką poradzi sobie nagrywarka DVD LG-4082B, a dla porównania - jeszcze 4 inne urządzenia.

Poniżej wyniki z Nero CD Speed ScanDisk. Nazwy testowanego sprzętu naniosłem na czerwono.

Zabawne, ale wyniki tego testu są dokładnym zaprzeczeniem wyników testu 3.a. Oba urządzenia, które tam dały plamę (LG i Pioneer), tutaj - perwersyjnie - wypadły najlepiej.

Cieszy fakt, że nagrywarka DVD LG-4082B przeczytała płytkę bez zająknięcia (same zielone kwadraciki)!

Druzgoczący jest natomiast wynik nagrywarki Lite-ON-a 54246S, która jako jedyna wykazała czerwone kwadraciki i nie dała rady skopiować pliku z tej płytki. Nie wiem dlaczego. Zapuścilem więc K'sProbe na tej nagrywace. Czy tylko na jego podstawie powiedzilibyście, że zawartośc tej płytki nie da sie na tym urządzeniu skopiować?

c.d.n....!

latet

Ostatnio zmieniany przez latet : 06.07.2004 o godz. 11:27
latet jest offline