Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.07.2004, 09:50   #10
Noodles
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.01.2004
Noodles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez hoot
czesc,

mam problem z 812S.
Mam mniej wiecej podobne problemy z moim 812s. Po kupieniu okazało sie że jest bardzo kapryśny jesli chodzi o nośniki więc szybko zmieniłem BIOS na US0N co niestety nie przyniosło poprawy sytuacji. Nie nagrywa między innymi Esperanzy DVD-RW x4, Esperanzę DVD+R nagrywał prawie trzy godziny (i mimo że nagrał ją poprawnie następnej już nie wkładałem), nie potrafi nagrać nawet Emtec'a DVD+R. Obcykałem jakie płyty nagrywa bez problemu (TDK, Verbatim, Esperanza DVD-R) i pogodziłem się z jego krnąbrnością nagrywając na sprawdzonych płytach. Szlag mnie trafił dopiero wczoraj kiedy próbowałem nagrać 2 dwupłytowe filmy na Verbatimach DVD-R. 2 płyty z pierwszym filmem nagrał bez problemu. Pierwsza płyta drugiego filmu bez problemu. Przy nagrywaniu drugiej płyty zwis komputera przy 83 %. Pomyślałem że spróbuję zamiast x4 nagrywać x2. Od razu przy rozpoczęciu nagrywania sygnalizuje błąd (block allocation error lub coś takiego) ale płyta jest do wyrzucenia. Zły już bardzo wkładam Princo DVD-R. To samo. Płyta do kosza. Pomyślałem że dosyć strat. Wkładam Platinum DVD+RW którą nagrywał bez problemu już kilka razy. Zwis komputera przy 86 %.. Z pianą na ustach wkładam kolejnego Verbatima i robię symulację zapisu przy prędkości x4 i x2. Bez problemu. Decyduję się na zapis na kolejnym Verbatimie. Nagrywa bez brobemu. Jeszcze jeden Verbatim. Bez problemu. Jest jakieś wyjaśnienie tego zachowania ?
Wszystkie płyty nagrywane na nieobciążonym systemie, bez żadnych innych programów pracujących w tle.
Oddałbym LiteOn'a do serwisu ale podejrzewam ża niczego nie znajdą i jeszcze zapłacę za serwis. Dotychczas z rozbawieniem czytałem posty krytykujące LiteOn'y bo z nagrywarek CD byłem bardzo zadowolony ale teraz zaczynam zmieniać zdanie.
Noodles jest offline   Odpowiedz cytując ten post