Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.07.2004, 13:57   #109
kwgecb
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.06.2002
kwgecb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez latet
1. Pierwsze co zrobilem, to wsadzilem plytkę DVD-RAM do napędu, zanim jeszcze wziąłem do ręki CD ze driverami! Zachowywała się dziwnie - cały czas się kręciła i nie chciała przestać. Explorer pokazywał "DVD-RAM" i funckja "FORMAT" była aktywana. Jednak bałem się z niej skorzystać. Zainstalowałem driver i sformatowałem przy jego pomocy na FAT32. Potem odpaliłem inny Windows XP, i tam już - bez drivera! - mogłem zapisywać na tę płytkę drag&drop. Następnie cały eksperyment od początku powtórzyłem z formatem UDF - tym razem na systemie bez drivera nie dało się robić niz oprócz odczytu. Może więc Twoja płytka była preformatowana w UDF?
Sformatuj na FAT, usuń driver (albo odpal innego XP) i wtedy sprawdź.

4. Jeszcze nie.

Pzdrawiam,

latet
Witam !!!
Preformatowana w UDF?hmm kto wie ale biorąc pod uwagę że nie miałem oryginalnej płytki(tzn.tej z zestawu, Maxell jak mniemam)a sklepowego Panasonic'a,to chyba mało prawdopodobne.Z drugiej strony, Panasonic może formatowac płytki własnie pod zapis pakietowy celem używania ich we własnych stacjonarnych urządzeniach DVD-RAM(czyli pod filmy).
Dzięki za sugestie,zobaczę jak to podziała.Generalnie coraz mniej fascynuje mnie ten format,bo prędkość działania tego medium jest dla mnie odstraszająca no i ceny DVD-r ciągle spadają.
pozdrwiam
Krzysiek
kwgecb jest offline   Odpowiedz cytując ten post