Do PYSKONA:
Ok moze to troche haotycznie opisalem sprobuje lepiej..zeby byla jasna sprawa

Po pierwsze kasetka jest nagrana na analogowej kamerzez Hi8 i trwa 90 min
stad kombinacje zeby mniejszy birate...ma sie zmiescic na jednej plycie
Po drugie zrzucalem to uzywajac kamety Digital8 bo tak latwiej (jeden kabel i cyfrowo czyli bez stratnie)
Po trzecie zrzucalem to w movie factory a GOOD QUALITY to taki szablon ustawien czyli konkretnie 4000 birate przy vbr od 1777 do 7000...zrzucanie
jest od razu do formatu DVD (mpeg2).
Po czwarte nie wiem jaki kodek bo movie factory to taki

soft dla "wszystkich" klikasz pare razy i sie robi.
Ok teraz chyba lepiej to przedstawilem....troche juz poczytalem i wyglada na to ze zrzucanie przy jednoczesnej kompresji to chyba zly pomysl...chcialem szybko i przyjemnie ale chyba nie obejdzie sie bez zrzucenia materialu jako DV i potem kompresja do odpowiedniego formatu? czy moze jednak jakos mozna polaczyc zrzucanie z konwertowniem w realtime.
No i na koniec ta sprawa jakosci...pewnie to za maly birate...ale dlaczego podglad materialu zrzuconego jest oki a po nagraniu bleee...juz nawet przy pogladzie authoringu w movie factory widac gorsza jakosc.
Planuje zrzucic material w formacie DV i zakodowac w TMPGen...chociaz nie usmiecha mi sie robic to dwufazowo..tak czy inaczej dzieki za zaangazowanie i czekam na jakies rozwiazanie
DO Sandra5s:
Hmm...nie probowalem robic tego w videostudio..rozumiem ze zrzucasz to w formacie DV obrabiasz i potem dopiero do formatu mpeg2....birate min 7000 jest cool ale da sie przy takim zmiescic kasetke 90min na plyte?

Poza tym nie wiem jak MF moglby robic dodatkowa kompresje...w czasie nagrywania plytki sa komunikaty ze cos tam "calculating" i cos z meny i potem nagrywa...nie pisze ze konwertuje wiec chyba tego nie robi ..ale w takim razie dlaczego taka g... jakosc. sprobuje jeszcze to co ty zrobilas a potem pobawie sie TMPGEnc...dzieki i do przeczytania