Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.07.2004, 10:59   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Eliasz
A ja daje rade tym którzy chca kupić najtańszą płytę.
Kiedyś gdy wymieniałem procesor to nie myślałem o płycie i szukałem najtańszej, byle pasowała do nowego procka. I to był największy błąd. Kupiłem ECS P4S5A/DX+ . Niby wszystko pasowało, ale jednak nie chodziło już tak jak oczekiwałem. Ponadto chyba większość ECS-ów (jeśli nie wszystkie) nie mają możliwości podkręcenia procesora w BIOSIe co by się oczywiście przydało.
Podsumywując: NIGDY NIE KUPUJCIE ECS'a no chyba że nie macie zamiaru wyciągnięcia czegoś więcej z komputera.
Jest to oczywiście moje zdaniem, ale myśle że większość osób się z tym zgodzi.
Fakt, ECS-y najlepszej opinii nie mają, ale i tej firmie zdarzały się całkiem udane modele. Sam kiedyś myślałem o 7SA coś tam i o ile wiem, płytka ta cieszyła się całkiem niezłą renomą. Był też potem jeszcze jeden model, o podobnym oznaczeniu, ale już tylko na pamięci DDR (ta poprzednia przyjmowała też dimy), który również podobno całkiem nieźle się sprawował.

Ogólnie myślę, że producent nie jest tak do końca zły. Trzeba po prostu trafić na dobry model, chociaż fakt, że prawdopodobieństwo tego jest mniejsze niż u konkurencji..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post