Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.07.2004, 12:47   #24
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski
Cena - za kilkadziesiąt PLN dostajesz pakiet FW, SS, SATA, często drugą sieciówkę (np. Asus) - i kto tu mówi, że płacisz za markę w przypadku Abita? To w przypadku Kreatury płacisz 2-3x drożej za markę..
Ja mówię i na razie się z tego nie wycofam. Z tym, że nie mówiłem ogólnie, ale powiedziałem, że jest to możliwe. Przypominam sobie niektóre modele Abita, czy Asusa, które mając bardzo porównywalne wyposażenie do modeli innych producentów nie przekraczających 400 złotych, same kosztowały ponad 700. I to jest dla mnie płacenie za markę, a nie za rzeczywistą wartość produktu.

Na szczęście to już się zmieniło i płyty również tych producentów weszły do przedziału cenowego dostępnego dla przeciętnego konsumenta. I bardzo dobrze, bo ich płyty rzeczywiście są dobre. Ale nie zgodziłbym się też, że najlepsze.

Poza tym, ja nie dzieliłbym komponentów komputerowych według producentów, ale według konkretnych modeli. To jest jednak sensowniejsze rozwiązanie.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post