Cytat:
Napisany przez imola
O programach to Ci nie powiem, ale moge trochę powiedzieć o tym złączu.
Jest to złącze BNC. Zanim pojawiły sie złącza cyfrowe DVI i rozpowszechniły LCD, próbowano poprawic jakość wyświetlanego obrazu na monitorze kineskopowym. To złącze to jakby rozszyty kabel VGA, tutaj masz oddzielny, ekranowany kabel dla każdego koloru RGB (red, green, blue) i do synchronizacji pionowej i czegos tam jeszcze. Były (pewnie jescze są) na rynku karty graficzne z takim złączem, a kabel to było 5 kabli podobnych do antenowych (koncentry), zebranych razem do kupy. Podobno dawało to dobre efekty, np. Philips tez stosował to złącze w swoich monitorach. Poszukaj na sieci "monitory BNC" to dowiesz się więcej.
Monitor jak mi się wydaj jest całkiem całkiem, bo to prawie napewno produkt CTX, pewnie jeszcze na monitorze od sony, a parę lat temu najlepsze monitory wychodiły właśnie od CTX.
|
No własnie zapomniałem napisać, ale też szukając po necie zacząłem podejrzewać, że monitor ten ma coś wspólnego z CTX, bo coś podejrzanie często mi się ta nazwa pojawiała. Ale ok, sprawdzę jeszcze te złącza BNC, dzięki za informacje