Cytat:
Napisany przez Pierwszy
prawdopodobnie jest to sony trinitron (wycinek walca - płaski w pionie i wypukły w poziomie) - sam posiadam taki kineskop w monitorze Sun i osiągi ma identyczne jak twój nabytek. We wspomnianych CTXach był ten sam kineskop. Poza tym jak ściągniesz obudowe to powinieneś ujrzeć w paru miejscach napis SONY - np. na zasilaczu.
|
No obudowy to ja może już nie będę ściągał, bo właśnie przez to, że ktoś tak robił naprawa kosztowała 90 złotych zamiast dwudziestu
Zrobiłem jeszcze jeden eksperyment i wydrukowałem sobie print screen z forum (mam ustawiony styl dark i na tym nowym monitorze wydawał mi się zdecydowanie za jasny) i porównałem z obrazem widocznym na obydwu monitorach. I co ciekawe - na tym nowym jest to praktycznie to samo, przy porównaniu z IBM natomiast wydruk jest zdecydowanie jaśniejszy. Czyli po prostu przyzwyczaiłem się do trochę zbyt jasno ustawionego ekranu i czuję pewien dyskomfort, kiedy nie mogę do tych ustawień wrócić. Znaczy to, że ten nowy monitor również pod tym względem jest w porządku, chociaż nie ukrywam, że trochę większy zakres regulacji byłby bardzo na miejscu