Hej cz!
No właśnie:
"osobiscie pracuje na systemach calkowicie anglojezycznych"
Trochę to potrwa zanim szczęśliwy nabywca pozna kolejne słówka po angielsku - bez tego się nie da obsługiwać kompa - ale na początek (sam widziałeś, koleś postawił pierwszego posta, ja nie tak dawno zresztą też) ten co nie zna eng. i zaczyna zabawę z komputerem musi gdzieś czerpać wiedzę. Powoli można się nauczyć. No chyba, że obsluguje się wszystkie systemy angielskojęzyczne, bo jak zrozumiałem nie znasz dobrze angielskiego, a je obsługujesz! Tylko zapomniałeś o tym napisać (czyt. pochwalić się). A może znasz, więc nie ma czym się chwalić. Jak poznawałem niektóre opcje w programach innych niż polskie i nie znając angielskiego? Ano grzebiąc i klikając i szukając od czasu do czasu w słowniku. Coś z tego zostawało w pamięci i z następnym było już lepiej. Spolszczony Clony XL który dostawiłem do odpowiedzi pozwolił mi poznać niektóre słówka z Clony XXL oraz zobaczyć które funkcje są od czego.
Programy nie obslugujesz od wczoraj więc trochę ta nauka ci zajęła czasu, więc nie gań innych którzy nigdy nie będą znać angielskiego, a będą takie programy obsługiwać, tylko że z czasem. No może nie tak dobrze jak Ty, ale zawsze jakoś.
Swoją drogą, to mógłbym pouczyć się angielskiego tylko jestem trochę za bardzo leniwy.