Cytat:
Napisany przez przemas
dziwie Wam się chłopaki...
teraz mieć dobrą druzynę bez olbrzymich nakładaów finansowych jest niemożliwością. więc wszsytkie takie twory jak Era Basket Liga, a teraz Lech Liga Polska muszą mieć rację bytu bo sport to kasa, a tej za darmo nikt nie da.
idea/zepter śląsk wrocław...
dospel katowice...
złomrex włókniarz częstochowa...
cóż... takie czasy.
|
juz na szczęscie nie ma Dospelu, tylko GKS, kibice wygrali, klub wrócil do swojej prawdziwej nazwy... nie wiem jak jest w innych sportach [ale z tego co widze fanom kosza nie przeszkadza zmiana nazwy druzyny], ale w pilce noznej na szczęscie kibice wolą miec biedniejszy a przez to słabszy zespoł, tradycja to najwazniejsze !
u nas w Polsce ostatnio chorym pomysłem jest przenoszenie klubu z miasta do miasta czy fuzje... to jest opiero maksymalnie chore i ktoś powinien wystapic o zmiene w prawie zeby do czegoś takiego w przyszłosci nie dochodzilo...
od siebie jeszcze dodam, ze ja jak i prawie wszyscy kibice np. wolimy Widzew nazywający się Widzew bez zadnych nazw sponsorów nawet jest ma to spowodowac ze sponsor sie wycofa... tak samo z fuzjami... chcieli nas polączyć z róznymi klubwami II i III ligowymi, po to zebysmy zaczynali z zerowym [nieujemnym] kontem i z mozliwoscią szybkiego powrotu do I ligi... zas te pomysły na szczeście udało nam się obalić... wolimy nawet zaczynac od VI ligi jesli bedzie trzeba, najwzniejsza to tradyja......