Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.07.2004, 23:01   #10
Miho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.01.2004
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sjankisz
Witam!
Zakupilem 3 dni temu NEC ND2500A. Zabralem sie za kopiowanie paru plyt z filmami za pomoca najnowszego Shrink'a. Wypalalem tylko na DVD-R poniewaz moj odtwarzacz Sony tnie DVD+R. Nagrywalem na plytkach MMore ~9zl. Z 6 filmow nagralem 4 i wszystko ok. Pozostale dwie plytki skopalem lecz nie wiem w jaki sposob :-( Nagrywalem je tak jak reszte tzn Shrink kompresowal je do 4.7 GB i wypalal. Teraz jak te zrpane plytki wrzuce do DVD to komp sie zawiesza (dioda na nagrywarce sie swieci) lub w lepszym wypadku w WinDVD pokazuje ze plyta jest wlozona ale jest zla. Co tu moglem skopac bo chyba NEC nie jest zrypany. Duzo tu opisow jak kopiowac plyty. Najbardziej odpowiadal mi lecz Shrink - latwy i wszystko mial w sobie lacznie z kompresja o ktore mi najbardziej chodzi. Czy jest jakis alternatywny program? Bo mam glowe - 2 z 6 plyt zrypanych, wszystkie nagrywane tak samo, a pozniej jak cos zareklamuje to juz gwarancja bo na nowe tylko do 7 dni wymieniaja. Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze wina pewnie lezy po mojej stronie. Pozdrawiam serdecznie i sorry za dlugi lamerski ;-) tekst. Wielkie dzieki za pomoc.
Spróbuj od zmiany płytek na Verbatima - to prawie 100% pewności że wina nie leży po stronie płyty(jedną przyczynę bedziesz miał wykluczoną).Zresztą z mojego doswiadczenia wynika ze wiekszość problemów z cieciem się filmów,wywalaniem itp leży po stronie nosnika,a nie nagrywarki!
Pozdrófka
Miho jest offline