Zrobilem 1-dno przebiegowy test, DVD2DVD-R v. 1.81 + CCE 2.66, wpisalem na probe wartosci MIN: 1000 i MAX: 7500 (AVG bez zmian czyli 4090) i film bez problemu sie przerobil. A pisze o tym dlatego, ze kiedys pytalem w watku z Instrukcja DVD2DVD-R Jabby the Hutt :
JA: "- W kwestii Bitrate, nalezy zawsze min. ustawiac na 1000 a max. na
7500? Wydaje mi sie, ze od wersji 1.81 program sam wylicza te parametry
(to sie pokrywa ze sposobem uzytkownika Fido)"
JABBA: "ad.2 program zawsze sam wyliczał parametry, tylko ,że uparci
mogli zastosować swoje własne (robione według przepisu Fido). Ja
ostatnio dawałem programowe. Żeby zastosować Fidowe, trzeba zatrzymać
program po zrobieniu pliku VAF i go zmodyfikować, potem odpalić sam
CCE."
Moze wynika to z tego, ze Jabba uzywa starszej wersji CCE (chyba 2.5) i byc moze starszego DVD2DVD-R i one nie potrafily tego zautomatyzowac?
W kazdym razie podczas swojego dzisiejszego testu nie musialem modyfikowac pliku VAF i bez problemu DVD2DVD-R "lyknal" zmienione przeze mnie ustawienia bitratu (czyli MIN: 1000 ; MAX: 7500).
Screeny zalaczam ponizej.
Czyli oznacza to, ze wszystko dobrze robie, tak ?
Jak wy - forumowicze - robicie swoje kopie awaryjne filmow? Korzystacie z tego sposobu?
Ten temat byl poruszany:
DVD2DVD-R parę kwestii
i w
instrukcji
czyli jak rozumiem idac tropem tego co napisal Fido, RobsJoda wpisac (tu cytat RobsJody):
"MAX/AVG=wsp
MIN=AVG/wsp"
Czyli, ze jesli wedlug ustawien bitratu dokonanych przez DVD2DVD-R (po wczytaniu filmu) AVERAGE bitrate "wyszedl" na 4090 powinienem dalej policzyc to tak jak pisali Fido2001 i RobsJoda, czyli
MAX (7500?) / AVG (4090) = WSPÓŁCZYNNIK (tu wyszlo 1,83)
MIN= AVG(4090) / WSPÓŁCZYNNIK (1,83)
czyli, MIN wychodzi wedlug tych obliczen: 2234
czyli: MIN: 2234 ; AVG: 4090 (nie zmieniam) ; MAX: 7500
przepraszam, moze to dla niektorych wydac sie proste, ale chce sie po prostu upewnic.
I tutaj nie wiem czy dobrze rozumuje, ale idac tym tropem mozna policzyc AVG (4090) * 1,83 = 7484 (czyl to bylby ten prawidlowy MAX)
Czy tak to powinno wygladac? Czy dobrze zrozumialem?
(a domyslne wartosci bitratu wyliczone przez DVD2DVD-R wygladaja tak: MIN: 2726; AVG: 4090 ; MAX: 6135)
A moze powinno sie zrobic tak jak jest opisane
w tym poradniku , czyli AVG i MAX bitrate policzyc wg
the bitrate calcultor