Cytat:
|
Napisany przez Robs
No cóż, potwierdziła się wyraźna pozycja lidera dla IC wśród transkoderów, zastanawiająco słabo wypadł Shrink dużo gorzej od DVD2One,
DVD2One ustawiałeś na VBR czy CBR?
|
Ustawiałem zawsze
VBR, bo o ile wiem, to da lepszą jakość, tak?
A w Shrinku włączałem opcję dokładnej analizy, też zawsze, więc nie mam porównania ile ona daje polepszenia.
Teraz siedzę nad kolejnym porównaniem (robię na Powrocie Króla). Znów będzie DVD2One, Shrink i IC8. Jutro to wystawie, bo IC8 zapuszczam na noc. Ale z tego co juz widzę, to jednak Shrink przewyższa DVD2One (mniej makrobloków, choc ostrość czasem gorsza).
Strasznie cięzko jest mi zrobić screeny z dokładnie tych samych klatek. Uzywam Power DVD (nie znam innej metody) - a w nim po prostu przycisk Step Forward nie zawsze przesuwa o 1 klatkę, czasem o kilka, a na dodatek przycisk robienia screena czasem najpierw przesuwa o klatkę, a potem robi zrzut, co mnie doprowadza do obłedu. Macie na to jakiś lepszy patent?
CCE niestety nie posiadam, to nie potestuję. Ale sam oglądałem sporo takich plansz, gdzie CCE porównywano do IC8 i osobiście nie widzaiłem tam za bardzo tej słynnej wyższości CCE.
latet