Cytat:
|
Napisany przez Bidi
Nie, nie liczą się tylko kibice liczy się całokształt grafiki a minusem PS2 jest mała pojemnośc pamięci na textury którego nie da się przeskoczyć i dlatego w grach na PS2 są piękne np. samochody ale krajobraz i reszta już nie zabardzo, zgodzę się że Gt4 Prologue samochody sa zrobione świetnie ale wyścigówki na konsole mają jedną poważną wadę są łatwiejsze niż te same gry na PC-ta, Toca RD 2 prezentuje bardzo wysoki poziom i grafiki i grywalności a także trudności czego niestety na PS 2 nie uświadczysz, ja nie spotkałem gry na PS2 w której odpadałyby koła od zbyt mocnego zderzenia z bandą. Co do ceny ToCa RD 2 to proponuję iść do Media Marktu bo tam powinna być za 79 PLN a to już jest przystępna cena  A że seria GT to sztandarowa gra na PS to fakt.
|
Moja opinia jest jak najbardziej subiektywna, ponieważ jestem wręcz zakochany w tej serii

Nie bardzo rozumiem co to znaczy łatwiejsze. W jakim aspekcie? Co do uszkodzeń to prym wiodą Colin'y i Toca'i już od wieków (nic nowego). Skoro dzielisz wyścigi na konsole i PC'ty

to dodam tylko, że powyższe tytuły występują na wszystkich NextGen'ach (PS2/X-Box/GC) i w niczym nie ustępują konwersjom na PC (może poza PS2 - wszak "na tekstury" jest tylko 4MB!!!). Jeszcze jedno: Spójrz jak wygląda chodźby GT4P... A teraz wyobraź sobie, że jest napisany na konsolę, która ma tylko 32MB Ram'u, CPU~300MHz!!! na konsolę, której architektura nie wykracza poza rok '01!!! Emotion Engine (główny procesor - *****na nazwa) jest potężny i ma większe możliwości niż te co siedzą u konkurencji, niestety ze względu na swoją "blokową" konstrukcje jest trudny w programowaniu i nie każdy team developer'ski potrafi coś z niego wykszesać. Nawet takie efekty, wydawałoby się podstawowe jak AA, nie są dostępne sprzętowo i trzeba się gimnastykować!!! Chodźby na ten fakt GT3-GTC-GT4P zasługują na podziw (w sensie graficznym nie merytorycznym). Ten rok jak i następny są ostatnimi dla PS2 (i nie tylko) zatem więcej już bym się nie spodziewał po nadchodzącym GT4. Nie powiesz mi, że długość gry (mam na myśli wszystkie auta w garażu/odblokowane, wszystkie turnieje/wyścigi zaliczone, wszystkie trasy itp.) w Toca'e jest większa niż w GT. A to się bezpośrednio przekłada na grywalność. Co do modelu jazdy to dodam, że GT nigdy nie było/nie miało być symulatorem (raczej pół).
PS:Nie mam zamiaru wywoływać jakiejś wojny. Chodzi mi o czysto akademicką dyskusję...
PPS:Bardzo lubię wszystkie trzy/jedyne liczące się serie na rynku