Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.07.2004, 14:49   #22
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
nie pamietam jak wlaczyc tryb przestawiania, ale jak juz ci sie sam wlaczyl i klawiatura sie zmienila to przestawia sie jesli nacisniesz na raz ctrl i shift - usuwania ukladow klawiatury nie polecam bo nigdy nie wiadomo kiedy moga sie przydac [u mnie w pracy dosc czesto] a szukanie plyty [wiecie gdzie lezy naturalnie?] jest czyms czego lepiej uniknac
Płytę mam zawsze pod ręką, ale też nie będę usuwał na siłę czegoś, co może się przydać. Dzięki za skrót Podejrzewałem, że coś takiego instieje, bo z minutę wcześniej jakiś kot (a przyszedł jakiś i zaczął się łasić ) przeszedł mi się po klawiaturze i mógł coś ponaciskać. Będę pamiętał

Cytat:
co do wodotryskow na pulpicie - kazdego kiedys to trafia i wiekszosci przechodzi - dziwna to moda, i najczesciej bawia sie w to ludzie ktorzy maja duzo lub za duzo wolnego czasu [tez tak chce] bo uzytkowych walorow to ma niewiele a i natlok mrugajacego badziewia szybko staje sie meczacy
Ja akurat lubię ładnie wyglądający komputer, chociaż nie lubię zagraconego pulpitu. Trzy ikony (Mój komputer, Dokumenty i Kosz) to maximum. Jedyna dodatkowa rzecz, którą mam na stałe to ten dodatkowy pasek wyświetlany u góry, który kiedyś Ci polecałem. Od kiedy go pierwszy raz zainstalowałem, już na stałe ze mną został i tylko raz zmieniłem program, bo ten pierwszy miał już za dużo błędów (a nie jest uaktualniany) i jego użytkowanie zaczęło być męczące.

A co do innych rzeczy to zaczęły się wakacje, z dziesięć dni będę siedział w domu zanim gdzieś wyjadę (zgrupowanie karate, a potem już do pracy na dwa miesiące), więc chwię się mogłem tym pobawić. Chciałem to też zrobić, zanim przeinstaluję Windowsa, co zaraz zamierzam zrobić (żeby potem już sobie swieżego systemu nie zaśmiecać). Na stałe co najwyżej zostawię sobie kalendarz z zaznaczonymi konkretnymi datami, bo to mi dość często jest potrzebne.

Cytat:
wszystkim jednak zainteresowanym tematem glebiej polecam Samurize - ten system jest naj naj naj naj naj - jednak radze przeczytac dokumentacje
Samurize jest bardzo dobry, ale jak słusznie zauważyłeś, jego użytkowanie wymaga trochę wiedzy. Na razie miałem do niego dwa podejścia, obydwa nieudane, ale bardzo możliwe, że kiedyś spróbuję raz jeszcze. Program ma ogromne możliwości, ale trzeba go dobrze poznać, żeby móc je wykorzystać.

Cytat:
jesli ktos ma ochote na kompletna zmiane wygladu to zostaje aston lub litestep - tu radze dokumentacje przeczytac trzy razy i trzy razy sie zastanowic
Tymi programami też się bawiłem (do tego dorzuciłbym jeszcze Talisman), ale to już jest jak dla mnie za daleko idąca ingerencja. Może i są dodatkowe ciekawe opcje, ale mi za bardzo brakowało podstawowego menu dostępnego po przyciśnięciu prawego przycisku mysz, żebym mógł dłużej w ten sposób pracować. Jakkolwiek jednak programy są ciekawe i na pewno mają swoich zwolenników.

Z ciekawostek polecam stronę:

www.devilindisguise.tk

Wczoraj ją znalazłem i znajduje się tam jakiś program/archiwum, które podobno samo zmienia cały wygląd Windowsa. Sam dokładnie nie wiem, jak do działa. Screeny znajdują się na stronie i wyglądają dość ciekawie. Sprawdzę do dzisiaj, jak zrobię już kopie wszystkich potrzebnych mi danych (żebym w razie jakiejś awarii nie bawił się już w odzyskiwanie systemu, tylko zrobił format i wziął się za stawianie wszystkiego od nowa), może będzie to coś ciekawego. Gorzej, że wymaga to Windowsa z SP1, którego ja nie mam (nawet sobie wczoraj ściągnąłem, ale z wiadomych niestety powodów, nie mogłem zainstalować...). No, ale może zadziała. Sprawdzę i dam znać.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post