http://www.samsung.com/pl/products/m...e/sgh_x100.asp po szczegoly techniczne zapraszam tutaj

A jesli chodzi i ocene subiektywna:
-telefon nie jest duży, ale mimo ze ze mam duze łapska ladnie i wygodnie w nich lezy, choc na poczatku sie o to obawialem
-smski pisze sie w miare wygodnie... choc powiem szczerze po Nokii 5510 z klawirem QWERTY troche odwyklem od "normalnego" smsowania

-wyświetalcz... jak na razie mnie powala... TFT 128x128 65536kolorków... jakość wypasiona
-polifonia... chyba lepszej nie znalazlem... no ale coz... ten tel ma chip dzwiekowy Yamahy, wiec czego mozna sie spodziewac

mniam
-menu... w miare wygodne... choc po kilku nokiach ktore mialem wymaga przyzwyczajenia... bardzo szybki dostep do pisana smsa... jeden klik i piszesz... tylko szkoda ze niestety do ksiazki tel taki nie jest... trza wejsc w jedno menu, potem wybrać "wybierz" i dopiero jest... a powinna byc po jednym kliku... no ale mozna sie przyzwyczaic
-posiada 3 niezalezne budziki, ktorym mozna dodatkowo ustawic w jakie dni yg maja dzwonic
-organizer i w ogole kalendarz sa dosc funkcjnalne... notesik tez sie przydaje
-pamiec tel wnosi prawie 10MB... takze dosc sporo na dzwonki, tapetki, animacje, jave itp... oprocz tego ksiazka w telefonie na 1000 wpisow i archiwum na 200 sms/mms (to mi sie nawet bardzo podoba)
-niestety glosniczek od polifoni tez w nie pomyslanym miejscu... z dolu koma... wiec jak lezy np. na lóżku albo jest gdzies w ciuchu skitrana, mozna nie uslyszec dzwonka... mimo iz ogolnie jest glosny, na szczescie vibre ma konkretna...
-co przyniesie kabalek... zobaczymy

Oto kilka fotek porównawczych co do wymiarów:
od lewej: Samsung X100, Nokia 3210, Nokia 6210, Nokia 5510, Hagenuk
PS. Jak sie naładuje, zamieszcze mp3 z tym co potrafi polifonia tego fona
Edit:
-telefon obsluguje dzwonki w formacie mmf (SMAF i podobo i-melody, roznie pisza, w kazdym razie SMAF wchodzi w program od samsunga a do i-melody nie chca sie pliki konwertowac)... na poczatku mnie to troche zaniepokilo... ale poszukawszy w sieci, znalazlem soft ktory konwertuje midi do mff... ale nawet...... wav i mp3... i nawet calkiem ciekawie to brzmi

-nie moge na razie rozkiminc w czym sa animacje w tym tel... ale wiem ze na pewno nie sa jako gif... bo soft do komunikacji z tym telem obsluguje tylko: bmp, jpg, png... a z tego co wiem zaden z tych formatow nie obsluguje animcji... byc moze sie myle... moze to png... ale nie wiem zpelnie jak zrobic animacje png

-kableki do niego sa pod usb i COM... ale z tego co sie zorientowalem pod COM sa kompatybilniejsze i jako jedyne wspolpracuja z softem od samsunga... te z USB maja inny soft... (podobno tez calkiem niezly) i niby sa szybsze (fakt, usb jest szybsze) tylko nie wiem czy telefon jest tak szybki
Edit:
-znalazlem na pewnej stronce ze niby gifa obsluguje... ale jako MMS... ale skoro jako MMS chodzi to kablem tez sie powinno dac

"Formats image supportés par le MMS: JPEG, GIF, AGIF, WBMP, PNG"
pozdro!