Cytat:
|
Napisany przez grz3si3k
Robs mam pytanie..ile potrzeba miejsca na dysku przy 6 przebiegach programem DVD2DVDr - tak około..poniewaz robiłem kill bill`a na 4 przebiegi to z partycji 14 gb (źródło filmu było na innej partycji) zajeło mi 13,7 gb !!! czy przy wyborze wiekszej ilosci przebiegów ta ilosc pamieci wzrasta..(sorry za pytanie ale na windzie jestem cienki)
gzr3si3k
|
ja ze swoich obserawcji moge powiedziec, ze partycja 23 GB spokojnie wystarcza. Tyle ze w to sie wlicza zripowana plyte zrodlowa, i opcja tworzenia przez DVD2DVD-R obrazu ISO jest wylaczona.
Czyli rip plyty (5 ~ 8 GB) + rip samego video filmu wraz z 2 wersjami audio filmu (druga wersja to ta "checked", sa sprawdzane bledy i ew. [jesli jest] usuwane opoznienie) + nowa (zrekompresowana) wersja video (ok. 3,8 GB) + 4,33 ~ 4,35 na pliki kompilacji DVD juz "zauthorowane" przez DVD2DVD-R (IfoEdit).
Czyli 23 GB spokojnie wystarcza, i zazwyczaj jest jeszcze ok 1 GB wolnego..
raczej chyba przy wiekszej ilosci przebiegow nie potrzeba wiecej miejsca, on to widocznie kasuje...
aha to powyzej dotyczy filmow w PALu (do filmow NTSC trzeba doliczyc jeszcze chyba ok. 4 GB na pulldown).
to sa doswiadczenia z DVD2DVD-R 1.81 i CCE 2.66 SP...