Dyskusja: Problem z UPS
Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.07.2004, 17:51   #1
pawzbik
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.07.2004
pawzbik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Problem z UPS

Witam mam problem ze swoim UPS-kiem Fideltronic`a. A mianowicie nie jest on zupełnie nowy.Mam go juz chyba z 5 lat?-moze więcej.
Problem jest taki:

Potrzebuję ups`a do podtrzymania jednostki (duron 1000)+ monitor CTX+ jeden odbiornik sygnałów radiowych. Normalnie ups wytrzymuje max 7,5 minuty. Aby zwiększyć jego żywotność podłączyłem sobie akumulator 12V50Ah i beauty(bo oczywiście zakup dużego upsa co wytrzyma kilka godzin i dodatkowych do niego akumulatorów odpada ze względu na koszt (około 3000zł)). Chodzilo to bez problemu ze dwa lata albo i dłużej (w przypadku zaniku prądu) podtrzymywał mi zestaw opisany wyżej przez ponad 5 godzin.Niestety coś sie stało (burza była) i sie zepsuł UPS-ik. Po naprawie ups`a jest problem bo w przypadku zaniku sieci ciagnie prąd z akumulatorka wewnętrznego (wytrzymuje około 7 min.)a nie pobiera z dużego.(przewody są całe nieuszkodzone, przewodność prądu prawidłowa).

Jest tylko jeden problem.Juz nie wytrzyma mi dłużej niż 8 min.,pomimo sprawnych obydwu akumulatorów i ich podłączeń.

Czy ktoś może mi pomóc??
pawzbik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online