Cytat:
Napisany przez slawekj
Temperatura wewnatrz komputera. U mnie a na to pozwala moja plyta caly czas jest mierzona temperatura i automatycznie jest chlodzone wnetrze komputera. U mnie temperatura nie przekracza 33 C.
|
dla twojej wiadomosci powiem ze od paru ladnych latek praktycznie kazda plyta glowna posiada odczy przynajmniej w dwoch czujnikow wiec nie jestes wyjatkowy....
tak wyglada moje chlodzenie :
Procesor ,czyli Barton 2500+ przetaktowany na 2500MHz pracujacy na magistrali systemowej rownej 250MHz (10x250)synchronicznie z 2x512MB pamieci DDR o predkosci 500MHz (oczywiscie w trybie dualDDR) ,zasilany napieciem Vcore2V jest chlodzony przez jeden z najwydajniejszych blokow marki CFD o naziw Uriel rev2 ,ktory schladza tak przetaktowany CPU do temperatury nie przekraczajacej 50'C w stresie(w spoczynku ok 40'C).Dodatkowo chlodzony woda jest mostek polnocny plyty glownej i procesor graficzny.Czujniki termiczne monitorujace temperature w obudowe nigdy nie sygnalizuja temperatury powyzej 30'C
Przepustowosc calego systemu jest tak duza ,ze jeszcze bedzie nam dane poczekac bardzooo dlugi okres zanim AMD wprowadzi standardowo procesory na szynie 500MHz DDR.Architektura oczywiscie jest calkowicie odmienna od intelowskiej i nawet nie waz sie porownywac tych dwoch platform w teorii wyzszego FSB(u Intel'a 800MHz)
Dwa dyski pracujace z predkoscia 7200rpm o pamieci podrecznej 8MB zapewniaja transfery grubo przekraczajace wymogi nagrywarek.
Czy twoim zdaniem ta maszyna nie podola w nagrywaniu plyt dvd z predkoscia x8
I NADAL CZEKAM NA JAKIEKOLWIEK DOWODY POPIERAJACE TWOJE SMIESZNE TEZY
P.S - przepraszam moderatorow za ten offtopic i zasmiecanie tak dobrego do niedawna watku