Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.07.2004, 13:17   #5
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez RafeQ
No nie wiem, ale wykonałem wszystko tak jak napisałeś u siebie na stronie Robs. Wszystko nieby fajnie, mam juz dwie plyty w jednym katalogu itd. Ale niestety sprawdziłem kompilacje w WinDVD i napisy są zielone. Dodatkowo w DVD2DVD-R język napisów i ścieżki dźwiękowej jest "nieokreślony". Czy taki stan jest normalny? Bo jest co kodować a niechciałbym poświęcić kilkunastu godzin na marne Czekam Robs na odbpowiedź co o tym sądzisz i co radzisz

PS: Poniżej screen z DVD2DVD-R
Zrób jeszcze za pomocą Ifoedit te operacje i będzie OK

VTS_Audio - Languade type ustawiamy na "present" a Language na "polish lub english " podobna operacja na VTS_1 SubPicture . I to samo z plikiem VTS_01.0.IFO . Obydwie operacje zapisujemy opcją "save" . Teraz mały zonk należy zmienić kolor napisów bo będą one na 100% zielone . W tym celu otwieramy w IFO Edit VTS_01.0.IFO ale filmu oryginalnego tego bezpośrednio z płyty dvd następnie otworzyć VTS_PGCITI i dalej VTS_PGC_1 . Teraz posłużymy się funkcją SUBTITLE COLOR i dalej COPY COLOR FROM... . Następnie pstrykamy COPY2CLIPBOARD . Teraz otwieramy VTS_01.0.IFO ale filmu naszego który mamy na dysku następnie VTS_PGCITI i dalej VTS_PGC_1 . Pstrykamy SUBTITLE COLOR i dalej PASTE COLOR FROM... . Napisy są białe jeśli wartości tabeli "color" są różne od zera . Jest jakaś zasada tych cyferek przy kolorach ale jeśli kopiujemy te wartości z filmu oryginalnego to będą one napewno białe . Oczywiście "save" . Teraz otwieramy w IFO Edicie dowolny plik IFO naszego filmu i pstrykamy opcje Get VTS sectors i cały czas YES .
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post