15.07.2004, 22:25
|
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
|
Cytat:
Napisany przez StempeL
W "moim" sklepie obydwa napedy kosztuja 120 zl, kwestia wyboru pomiedzy hd166s a 167t.
BTW: inne serie napedow (SOHD i XJ) wskazuja na rozne mozliwosci tych czytnikow? Ciekawe ktory jest nowszy?
Ja mam teraz (kupilem :-))) SOHD-167T. Oczywiscie w zaprzyjaznionym sklepie, wiec jakby co to powiedzieli, ze se moge go wymienic na XJ-HD166S. Dla nich to nie problem, bo w magazynach ich hurtowni jest jeszcze duzo obydwu modeli.
Kupilem go, bo przestraszylem sie halasu w hd166s - podobno jest dosc duzy. Dopiero co zamontowalem nowy nabytek, wiec nie mam jeszcze sie co wypowiadac. Ale wracajac do mysli: wg Nero InfoTool naped jest z 08-04-2004 - czyli nie taki stary. Stad pytanie: ktora seria jest nowsza?
A moze to te same napedy, tylko ze SOHD to juz jest z Sony Alliance?
Nie wiem, w kazdym badz razie na razie czytnik jest spoko. Kilka podstawowych testow zrobilem, m.in. Nero Cd/DvD Speed :-)). Fakt, cichy jest - nawet na CD-R przy 48x. Drugi fakt: dziwne "odglosy" po wlozeniu plytki oraz po wysunieciu tacki z plytka - o czym mowili inni.
Na dzisiaj chyba koniec zabawy - czasu nie mam. A jakby mi sie nie spodobal - wymienie na ten drugi :-D.
Narka & pozdros!
StempeL
|
heh 120 dajesz  za litka cena z vatem w hurtowni wynosi 100 zł nieźle was kroją
|