Cytat:
Napisany przez latet
Rwanie polega na tym, że jak np. lecą koncowe napisy, to zamiast lecieć jednostajną prędkością, plynnie do góry, to co ok. 1-2 sek. jakby się na chwile zatrzymywały, a potem przyśpieszały (nadganiały).
Ustawienia - w sekcji Encoder Options - wszystkie pola były wyczyszczone.
Film - ROTK (wydanie polskie, wersja kinowa).
Pozdrawiam,
latet
|
przede wszystkim ROTK to bardzo dlugi film i lepiej jest go podzielic na 2 DVD. Moze bitrate jest za niski (chociaz dla credits wystarcza 1000). Nie wiem jak wygladaja credists w tym filmie, ale ja bym go nie przerabial na DVD SL, nawet CCE...
Druga sprawa - te nieszczesne ustawienia.... Czytales
ten temat.... Wydaje mi sie (chociaz nie sprawdzalem - nie widzialem), ze ROTK jest wlasnie takim filmem, ktory jest oznaczony jako INTERLACED, a ktory w rzeczywistosci jest PROGRESSIVE. Musisz zmienic te linijke w skrypcie AVS (o ktorej jest mowa w tamtym watku) a pozniej (jesli film okaze sie w podgladzie DVD2avi filmem bez przeplotu) usytawic opcje enkodera DVD2DVD-R odpowiednio, to jest: PROGRESSIVE: TAK; ZIGZAG: TAK; reszta odznaczona....
no i jesli juz chcesz go tak kodowac to minimum 7 passes...
Kiedys robilem kopie zapasowa pewnego filmu, letterbox, 110 minut. No i najpierw zrobilem go w Shrinku, podczas jednej ze scen film sie rwal (Shrink za bardzo - idac na latwizne - obcial bitrate), wersja z CCE jest OK... to o czyms swiadczy.
Ale co ciekawe rwal sie tylko na Power DVD. Na stacjonarce OK, w WinDVD ok.... dziwne...