Cytat:
Napisany przez RafeQ
Robs mam jeszcze pytanie (pisze do Ciebie, bo widze ze w kwestii tej sie sporo wypowiadałeś) A mianowicie chodzi mi o funkcje Force Encoding, warto ją włączyć w moim przypadku film jest ma baardzo sporo ponad 4.7GB 
|
trzeba to wlaczyc, to wymusza rekompresje. Wiecej na ten temat w linku nr 1.
Ale mozesz tez najpierw film wczytac w DVD Shrink i sprawdzic czy ew. wywalenie (re-author mode) chinskich napisow i islandzkiej sciezki dzwiekowej

nie sprawi, ze film nagle zmiesci sie na 4,7 GB DVD.
Mozesz tez przyciac napisy koncowe. Jesli to zawiedzie to DVD2DVD-R.
Cytat:
A drugie pytanie dotyczy funkcji Calculation-Mode, ustawione jest tam na 'Normal'. Czy tak ma pozostać? Zależy mi na jak najlepszej jakości filmu.
|
ma byc
normal, ale przeczytaj tez temat (link) nr 4.
Cytat:
I jeszcze jedna opcja "Luminance Level' tam jest zaznaczone '16 to 255' czy tak ma pozostać?
|
tak ma pozostac.
Cytat:
I co z funkcjami: GOP Sequence, Quantizer charakteristics, Multipass VBR Bias? Czy te trzy parametry także są ustawione na najlepszą jakość? Czy także ich nie ruszać?
|
zazwyczaj tuaj uzywa sie tych domyslnych, ale np w poradnikach na doom9.org wpisuja "VBR Bias" na 0 a "Quantizer characteristics" na 27.
Te, ktorych wiekszosc chyba osob tutaj uzywa znajdziesz w zalaczniku.
Cytat:
No i w końcu ostatnie: Jakie minimalne bitrate będzie najlepsze dla tego ponad 3 godzinnego filmu (3h 16min)? Czy 1000 będzie odpowiednie, bo widze ze na forum ta wartość przeważa
|
jesli film ma az 196 minut, lepiej podziel go na 2 plytki...
Cytat:
PS: W sprawach wyświetlania parametrów filmu lepiej ufać to co pokazuje DVD2DVD-R czy BitrateView? BO mam dylemat... Mam dylemat bo wskazania DC Precision się róznią: DVD2DVD-R - 10, BitrateView - 9.
|
wydaje mi sie, ze akurat jesli chodzi o ten parametr mozesz i lepiej zaufaj Bitrate Viewer. Natomiast BV myli sie przy innych parametrach... szczegoly w linku nr 2.
wszystko znajdzie w tych tematach:
1. DVD2DVD-R Instrukcja
2. Bitrate Viewer podaje zle dane o filmie
3. "Upper Field First" a DVD2DVD-R (CCE)
4. Pytanie o "sposób" na bitrate w DVD2DVD-R
aha RafeQ, zauwazylem (screen zamieszczony przez ciebie), ze masz partycje FAT... Obawiam sie, ze zabawa z DVD2DVD-R bez NTFS sie nie obejdzie.