Cytat:
|
Napisany przez MaciejT
Witam
Jest to post - antyreklama, czyli ma za zadanie poinformowac, jak obslugiwani sa klienci firmy Orlen (monitor.pl).
...
|
Wiesz co, miałem dość podobną sprawę. Moja siostra przed gwiazdką zamawiała sporo rzeczy z vivid.pl (w sumie na kwotę prawie 500 zł). Kilka razy upewniała się, że wszystko przyjdzie przed świętami, dzwoniła do firmy, pisała maile. Za każdym razie otrzymywała odpowiedzi, że wszystko jest już wysłane, wszystko zgodnie z terminem i wszystko dojdzie na czas. Większość z tych odpowiedzi, jak się potem okazało, była kłamaniem w żywe oczy. Paczka nie zostałą wysłana, naturalnie nie doszła na czas, nikt nie przeprosił itp., szkoda gadać....
Potem zaczęło się standardowe zwalanie winy na firmę przewozową, nawet już po tym, jak dotarliśmy do potwierdzenia, kiedy tak naprawdę zostało to wszystko wysłane.
Na początku ja zajmowałem się tą sprawą i po prostu wprost zarządałem konkretnego wynagrodzenia, czy też odszkodowania za to, jak zostaliśmy potraktowani. Potem prawdopodobnie zwróciłbym się do rzecznika praw konsumenta, a nie wykluczam, że ostatecznie może również oddał sprawę do sądu. Ale w międzyczasie inna osoba wzięła się za załatwianie tego i ostatecznie nic z tym nie zrobiła. Nie zmienia to jednak faktu, że można dojść swoich racji i według mnie warto to robić, ponieważ jeśli wszyscy będą odpuszczać, to nic się nie zmieni.
W Twoim przypadku napisałbym do nich maila i dokładnie opisał tą sytuację (właściwie już to zrobiłeś, warto by to było tylko trochę przeredagować). I prosto zapytał - co zamierzają z tym zrobić. A po odpowiedzi zdecydował, co robić dalej, nie wykluczając kontaktu z rzecznikiem, lub nawet podania sprawy do sądu (chociaż to w tak błahej sprawie raczej bym już sobie darował, ale pewny nie jestem)... Powodzenia