Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.04.2002, 17:57   #3
InfoNexus
Bywalec

Data rejestracji: 04.03.2002
InfoNexus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chyba jakiś wolny ten twój LG, skoro tak długo robi zrzut obrazu płyty (no chyba, że płyta jest jakoś zabezpieczona...)?

Osobiście używam napędu DVD f-my LG 16/48x (DRD-8160B)... zrzut płyty 700MB za pomocą CloneCD na tym napędzie zajmuje średnio ok. 2.1 - 2.5 min. Kopiowanie płyt "w locie" również nie stwarzało mi nigdy problemów...Co prawda moja nagrywarka zapisuje max. 20x, ale przy zapisie z prędkością 24, czy 32x myślę że nie powinno być większych problemów (warunek: nagrywarka i czytnik podpięte na osobnych taśmach, oraz ustawiony odpowiednio duży bufor w programie do nagrywania). Jeśli zaś chodzi o kopiowanie płyt "w locie", to raczej przyjmij zasadę robienia kopii z nagrywarki do ISO-Image, a dopiero potem wypalaj tak przygotowany obraz płyty. Często zgranie zabezpieczonej płyty trwa nawet kilka godzin (zależy od rodzaju zabezpieczenia i samej nagrywarki) ...więc w "locie" (IMHO) lepiej kopiować wyłącznie płyty niezabezpieczone. Poza tym, nie każdy napęd DVD będzie w stanie wykonać prawidłowy obraz płyty. Między innymi dlatego, że nie wszystkie odczytują subkanały (dane/audio) , natomiast większość nagrywarek radzi sobie z tym dość dobrze...

BTW: Wspomniany przeze mnie model LG bez problemu odczytuje subkanały audio (m.in. CD-Text)...
InfoNexus jest offline