Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.07.2004, 19:48   #14
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Proton
GF4Ti są bardzo udanymi modelami (w przeciwieństwei do serii FX).
Karta, do której zamieściłeś linka jest godna uwagi i warto ją kupić (jeśli nie zależy Ci specjalnie na DX9) pod warunkiem, że jej cena nie przekroczy 400zł. Jeśli będzie wyższa, to bym sobie odpuścił jej zakup, bo pomimo jej świetnej wydajności, to jednak już jest to karta z poprzedniej epoki...
Zresztą, mam nadzieję, że teraz w miarę szybko powinny tanieć karty z serii R9500/9600 i R9700/9800 oraz jedyne godne uwagi z przeciwnego obozu, czyli GF5900 po wprowadzeniu na rynek nowych modeli. Do tego okres wakacyjny, który jak wiadomo, sprzyja obniżkom cen elektroniki...
Może warto wstrzymać sie jeszcze trochę z wymianą grafiki i celować już w jakąś w miarę dobrą kartę z obsługą DX9 ??
Sam czekam na obniżki cen i wymianę mojego wysłużonego R9100 na jakąś kartę ATI z obsługą DX9 i osiągającą przyzwoite wyniki w testach (min. R9500Pro/9600Pro). R9100 osiąga wyniki zbliżone do GF4Ti i nie ma się co oszukiwać, bo w nowych grach dostaje zadyszki, niestety Więc z GF4Ti będzie pewnie pdobnie... dlatego jednak sugeruję wstrzymanie sie z zakupem.

Pozdrówki
To rozumiem, ale nawet po większej obniżce dostanie jakiejś przyzwoitej karty z obsługą directa 9 to chyba będzie wydatek sporo wyższy niż 300 - 350 złotych? A ja w sumie nie mam większych wymagań. Dużo nie gram, a nawet karta, którą mam obecnie (GeForce II GTS Pro 64MB DDR) bez żadnych problemów radzi sobie z grami takimi, jak (wymieniam akurat te, w które teraz od czasu do czasu pogrywam) Need For Speed Underground (1024*768 wszystkie detale domyślnie na max) oraz Jedi Knight Jedi Academy (800*600 - wyższej nie próbowałem, ale niewykluczone, że również bez problemu pójdzie, detale także na max). Po prostu zauważyłem teraz, że w miarę niewielkim kosztem (na Allegro karty porównywalne do mojej od ręki idą za 100 - 120 złotych) mogę sobie wymienić kartę na jednak dużo wydajniejszą. I to powinno mi załatwić sprawę na najbliższe kilka lat, bo ja naprawdę nie jestem zapalonym graczem i jak jakaś gra mi się nie uruchomi to stwierdzę co najwyżej, że szkoda

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post