Cytat:
Napisany przez Piterniel
FX to jak IE
W Teori jest za****isty 
W Praktyce zje*bany
|
Tak to jest jak się powtarza głupoty wypisywane przez niektóre osoby. Zarzekasz się że to gówno, a w praktyce to pewnie nawet żadnego FX-a na oczy nie widziałeś. Już nawet myślałem faworyzujesz ATI... patrze w profil, a tam Geforce 4. Tylko nie mogę pojąć po co przerobiłeś go na Quadro? Nie rozumiem na jakiej podstawie w ogóle twierdzisz że FX to lipa? Mógłbyś uzasadnić swoją wypowiedź. No chyba że opierasz się na 5200 64bit... no to sorry

Bo mnie to się wydaje, że w takim samym przedziale cenowym to nVidia nawet ma przewagę. Najczęstsze porównanie kart klasy średniej dotyczy Radeona 9600 Pro/XT oraz GeForce FX 5700. Wyniki testów przeważają lekko na korzyść ATI. Wątpliwe pozostaje jednak dlaczego testerzy nie porównują tego Radka z GF w wersji Ultra - w końcu cena taka sama jak R9600XT, a 5700 Ultra to już o niebo lepsza karta od zwykłego non-ultra...
Ciekawy również jestem, dlaczego czepiasz się FX-ów, a w przypadku Radeona nie wspomnisz nawet o takich "perełkach" jak modele 9200, 9550, 9600SE, 9800SE??