osobiscie uwazam systemy rodziny XP (Pro i HE) za godnych nastepcow serii w2000, ktora byla naprawde bardzo udana,
oczywiscie wazne sa wersje finalne, w wypadku XP minimalnie built 2600 (chociaz tak na prawde taki fianlny Final to byl 2603 ;D )
finalna w2000 to built 2195 minimalnie
XP HE jest doskonaly na biurko, serfowanie po sieci, gry itd ('przyswajalnosc' win ME na architekturze w2000)
Pro do troszke apgrejdowany w2000 Pro, z nielicznymi dodatkami z w2000 Server i po prostu dodatkami
XP, ach te kolory... ;D nie wiem czemu uzywac w2000, z lenistwa, wszystko mam ustawione (moze tez dlatego, ze mam 4MB na karcie graficznej, chociaz 388 MB Ram..
wazne jest aby system byl aktualny przez caly czas( te hotfix chekery itd. to BARDZO wazne)
co do uzywalnosci XP prze ludzi, to chodzilo mi oto, ze ludziom nie jest to potrzebne, te opjce, system trudny w sumie, oparty na w2000 (czyli takze na NT4)
troche wrogi dla ludzi przenoszacych sie z 98 albo ME
jest hotfix poprawiajacy bledy co do nagrywania plyt, ale ludzie o tym nie wiedza ;D itd.
Taz ma racje, trzeba cos umiec, potrafic utrzymac system i przede wszystkim skonfigurowac ! wiekszosc problemow wynika z niewiedzy i braku checi poznania
|