|
Witam dzięki za odpowiedzi trochę cięzko jest mi się wyrazic ale sprubuję napisać o co mi chodzi :
Nagrywam materiał z kamery na płytę dvd przy pomocy stacjonarnej nagrywarki (takiej jak video) PHILIPS DVDR 77 następnie chciałbym ten materiał przenieś do komputera i go obrobić czyli dodać efekty itd.
PO nagraniu na PHILIPSIE otrzymuje gotową płytę dvd wkładam ją do kompa i potrzebuje aby komputer z plików .VOB wyciągnoł ten materiał który nagrałem viadomym jest że w zadadzie na płycie dvd znajduje się gotowy strumien video i audio w kompresji mpeg2 i Ac3 tylko jest on jakoś wsadzony w plik VOB potrzebuje własie taki plik jeden duży plik który mogę umieści w programie Ulead Media studio pro i go obrobic
Tymczasem prubuje za pomocą programu Ulead DVD Workshop 2 wyciągnoć ten materiał i okazuje się ze zamiat jednego plku któórego czas powinie być 2 godziny otrzymuje 29 plków po około 5 min :-(
dlaczego nie otrzymuje jednego pliku ? tylko 29 ? czy ten materiał musi byc podzielony na tyle plików
|