Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.07.2004, 00:37   #35
Pierwszy
Guru

Data rejestracji: 26.09.2002
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Monter
Popieram powyższe słowa. Na rynku wiele przeglądarek, ale niestety każdej można wiele zarzucić, a najwięcej przeglądarce najbardziej popularnej. Nie ma się co czarować, strony pisze się głównie pod IE, z takiej racji, że znakomita część użytkowników kompa na ziemi umie tylko włączyć i kliknąć... Zabawę mają programiści www, osobiście wkurza mnie to, że szczególnie skrypty Java zachowują się czasem zupełnie inaczej w każdej przeglądarce, nie wspominając o błędach wyświetlania "czystej" strony lub też inny stronek wygląd. Jak jeszcze jakieś przeglądarki powstaną, to dopiero będzie problem. Zresztą już jest, wszyscy pamiętają nie kończące się problemy wyświetlania choćby tegoż forum...
Chcąc nie chcąc zostaję przy IE z nakładką Avant (blokuje pop-ups i spam).
Ja z kolei mam inne podejście. Używam Opery, zdaje sobie sprawę, że strony pisane są głównie pod IE, ale 95% stron Opera wyświetla w miarę poprawnie, tych których nie wyświetla poprawnie cóż... wiem, że w 99,99% winny jest tzw. "webmajster" który tą stronę popełnił. Na szczęście to wszystko się zmienia na korzyść Opery . Ale nie o tym chciałem. Najbardziej przemawia bo mnie w Operze jej konfigurowalność! Mogę z nią zrobić prawie wszystko! np. umieszczać na paskach co mi się żywnie podoba, tj. przyciski odpalające winampa czy foobara, tlena, kalkulator, notatnik czy 'otwórz w IE, FF itd.' poprostu co mi do głowy wpadnie. Ponadto gesty myszy-tworzyć własne, nawigacja w ulubionych, M2 i wiele innych ficzerów ułatwiające surfowanie po sieci. Wiele z tych PRZYDATNYCH bajerów posiadają także inne alternatywne przeglądarki czy tfu nakładki na Mi$IE ale Opera jest tylko jedna

Ostatnio zmieniany przez Pierwszy : 26.07.2004 o godz. 00:39
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post