Cytat:
|
Napisany przez f4llorak
Moje stacjonarne DVD nie czyta DVD-/+RW
Sąsiadowi się udało odtworzyć film wypalony przezemnie to ktoś inny też powinien wiedzieć jak to zrobić. A co do wypalarki to zabardzo nie chcem zmieniać ( już się przyzywczaiłem  ) No chyba że dacie mi nazwe z modole i jest naprawde lepsza od mojej do 400zł
|
Powiem Ci tylko tyle - biorę płytę, palę Nero Express (zaznaczona opcja DVD Compatibility Mode przy Options nagrywarki). Wszystkie pliki vob,ifo,bup wrzucam do VIDEO_TS. Daję palenie x2, weryfikację i jadę.
Zakładam,ze masz prawidłowo skompresowany czy podzielony film DVD.
Ludzie tu mogą Ci doradzić palniki - Pioneer 107, NEC 2500A czy liteon 832. Bo u nich palą one płyty, które im się odtwarzają na stacjonarkach. Ale być może Twój player takich płyt nie czyta. Niezależnie od tego na czym nagrasz i czym nagrasz (program).
Zawsze warto przed zakupem palnika sprawdzić czy Twój stacjonarny player czyta płyty DVD-R czy DVD+R oraz jakim programem były te płyty wypalone. I czy były tylko z filmem (ONLY MOVIE) czy też pełne z orginalnym Menu albo z Menu robionym własnoręcznie przez wypalacza. Trochę może pomóc strona
www.dvdrhelp.com, gdzie można poszukać swojego playera i zobaczyć co on czyta.
Jabba