Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.07.2004, 11:23   #6
p13tro
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.04.2004
p13tro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Uwaga na Verbatim DVD-R x2

Cytat:
Napisany przez fredziopl
Witam

a jak jakosciowo prezentuja sie verbatimy x2 na allegro monza juz zakupic z kosztami przesylki po 3.08 wiec cena kuszaca tylko czy plytki warte??

FredzioPL
Kupiłem na giełdzie w Warszawie płytki j.w., nagrałem je na NEC 2500 (bios dl od herriego) i okazały się rewelacyjne
Po 1.: Prędkość nagrywania we wszystkich programach wykrywana jest na x8! Pełna płyta nagrywa się ok 10 min. (to może jest jakieś x6 )
Po 2.: Jakość nagrania przy max. speed x8 ( im szybciej nagrywane tym lepiej-sprawdzałem) to PI do 15-20, PO do 4. Nośnik od CMC tak nielubianego przez niektórych forumowiczów.

Spwawdzałem płytki na Liteon LDW 401s@811s (bios HSOP).

I dalsza część historii:
Po kilku dniach kupiłem na ALLEGRO 50 płyt DVD-R x2 Verbatim (zaszalałem), wydawałoby się takie same płytki. Nic bardziej błędnego!!!
Wszystko wyglądało pięknie. Załaciłem po 2,50 za sztukę z wysyłką. Producent MCC!!! - myślę nieźle. Niestety kicha... Nagrywają się TYLKO x2. Po sprawdzeniu Kprobe błedy PI na poziomie 400-250, PO w normie. Sprawdzałem wszystkie biosy do nec 2500: oryginalne 1,06 i 1,07, DL od Herriego i 1.08- chyba przerobiony od HP. Dalej kicha. Najmniej błędów miałem na 1.07, ale i tak katastrofa.

Wkurzony postanowiłem sprawdzić jak odróżnić CMC-te dobre, od MCC-w tym wypadku kaszany.
Otóż różnica w Cake-ach wygląda następująco:
CMC na obwódce dookoła cake ma białe tło, na którym są flagi. Poza tym na płyty od góry wkładany jest krążek papierowy mniej więcej połowy średnicy cake. MCC ma tło niebieskie i krążek papierowy równy średnicy cake.

UPDATE: Oczywiście cake CMC jak i MCC mają opis z boku, który mówi, że producentem płyt jest MCC!!!
Dołączam zdjęcia (oczywiście poglądowe). Zdjęcie verb2 przedstawia prawie stuprocentową kaszanę.

POZDRAWIAM.
p13tro
Dołączone obrazki
-verb.jpg -verb1.jpg -verb2.jpg 

Ostatnio zmieniany przez p13tro : 26.07.2004 o godz. 14:09
p13tro jest offline