Cytat:
Napisany przez p13tro
Wkurzony postanowiłem sprawdzić jak odróżnić CMC-te dobre, od MCC-w tym wypadku kaszany.
Otóż różnica w Cake-ach wygląda następująco:
CMC na obwódce dookoła cake ma białe tło, na którym są flagi. Poza tym na płyty od góry wkładany jest krążek papierowy mniej więcej połowy średnicy cake. MCC ma tło niebieskie i krążek papierowy równy średnicy cake.
UPDATE: Oczywiście cake CMC jak i MCC mają opis z boku, który mówi, że producentem płyt jest MCC!!!
|
Dzieki za info. Ja kupilem jakis czas temu dvd+r verbatimy w caku 10szt. Oczywiscie sa one od MCC. Wypalilem wszystkie 10 plyt na moim nec 2500a z biosem 1.08 (od HP). Cos mnie martwi w tych plytach. Niestety nie mam litka zeby sprawdzic PI i PO, ale przeczuwam ze z nimi jest cos nie tak. Po zdeframentowaniu hdd i przeinstalowaniu win xp wypalilem plytki. Po wypaleniu zrobilem maly tescik. Przedstawiam wykresik. Widac ze wykres nie jest zbyt dobry. W czym problem? Cos jest nie tak z nagrywara czy nosnikami?
Lina zolta nie jest doskonala, ma takie przerwy. Co to moze byc? Aha dodam ze wszystkie plyty pale z predkoscia 2,4x.