Dyskusja: Nagrywarka DVD TDK
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.07.2004, 20:19   #11
Wooody
Bywalec

Data rejestracji: 18.06.2004
Wooody w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam aktualnie 2510A i 880N. Chwilowo przesiadłem się na 2510A. Mniej himeryczna. 880N jest bardzo wrażliwa na strumień danych. Zapomnij o przeglądaniu internetu, gdy nagrywasz 2x! Nie lubi sporej rzeszy płytek (tanich). Objawia się to w ten sposób, że pozwala je wypalać tylko 4x a filmy na tej szybkości i przy tych płytkach się mrożą. Pod tym względem 2510A jest o niebo lepsza. Z czytaniem wypalonych na innych palnikach płytek jest nieźle. Jest cichsza od 2510A. Ma też zmieniony obieg powietrza. Dmucha mocno z przodu (ten ***8222;laminarny strumień powietrza oczyszczający soczewkę lasera***8221;). Niestety, tak mam zamontowaną ją w kompie, że cała odmuchuje się kurzem ze środka, fleja jedna. Trzeba przecierać co 2 dni. Za to gwarancję ma super. Sprawdziłem. dzwonisz na szyszkową, po rozmowie nadają ci numer reklamacji. Po godzinie dzwoni kurier i umawiacie się na określoną godzinę. Przyjeżdża, odbiera i czekasz na ponowny telefon, gdy wróci. bez kosztów, stania na poczcie itp. Niestety, mimo że obiecano mi nową nagrywarkę za 3 dni (stara wypalała WSZYSTKIE nośniki tylko 4x) to musiałem dzwonić co tydzień z awanturą. Za to po 3,5 tygodnia przyszła nówka z bonusem (10 płytek DVD-R 8x TDK). Ta chodzi dobrze i jest jeszcze prawie 2 latka na gwarancji. Dla samego sprzętu bym nie kupił. Ale może dla tej gwarancji? Tak mnie litek przećwiczył, że właśnie gwarancja była dla mnie ważna. A propos, mogę ją sprzedać za 600 zł woody@post.pl
Wooody jest offline