Dzieki serdeczne za podpowiedz.
Dzisiaj to wyprobuje w domku
Bardzo fajna sprawa z tym Shrinkiem jesli chodzi o usuwanie napisow koncowych. Jeszcze raz serdeczne dzieki za podpowiedz.
Zas co do zmniejszenia bitrate AC3, to w koncu udalo mi sie to zrobic. Za pomoca DVD2AVI wyciagnalem sobie sciezki dzwiekowe (na razie tylko z jednego VOB-a), nastepnie odpalilem Besweet i w bardzo krotkim czasie mialem juz pliki *.AC3 z bitrate 224 kbps (mozna ustawic 336, 192 i mniejsze).
AC3 mozna tez chyba wyciagnac za pomoca VOBEdit. Nie testowalem tego, ale rzucilo mi sie to w oczy, gdy wyciagalem strumien video z pliku VOB za pomoca tego programu.
Nastepnie polaczylem plik *.m2v (video) z przerobionymi plikami *.AC3 (przerobilem 2 sciezki dzwiekowe - polska i angielska). Uzylem to tego IFOEdit i zakladke DVDAuthoring.
Program polaczyl mi to wszystko w jedna calosc. Ale niestety w tym miejscu pojawil sie jeden problem. Gdy odpalilem utworzony w ten sposob plik *.VOB w PowerDVD nie moglem wybrac drugiej sciezki dzwiekowej mimo iz byla dostepna w menu. Byc moze wynika to z tego, ze opalalem plik *.VOB bezposrednio w PowerDVD dla ktorego nie bylo pliku *.ifo.
Niestety wczoraj bylo juz bardzo pozno, wiec zostawilem to na dzisiaj. Jak wroce z pracy na spokojnie przerobie sobie znowu jeden plik *.VOB i wstawie go z powrotem do katalogu VIDEO_TS z pozostalymi plikami filmu. Nastepnie odpale caly film za pomoca PowerDVD i zobaczymy co z tego wyjdzie
A moze ktos bawil sie juz tym.
Z pozdrowieniami
Krzysiek