Cytat:
|
Napisany przez Ormianin
,,,swoja droga uwazam ze trzymanie zwierzat w miescie w kamienicy albo w blokach to meczenie zwierzat
|
jest w tym dużo racji - psa trzeba wybierać nie tylko wg zdjęcia - ale wybór dostosować do warunków w jakich będzie żył. Widzę "smutne" charty afgańskie spaceujace na smyczy - jest to dla nich mniej wiecej taka przyjemnośc jak obowiazkowy spacer dla więźnia. Wychowałem się z psem, aktualnie nie mam - bo jakoś nie mam " serca" do psa po tym jak mój ostani zdechł ze starości. Ale polecam wszystkim, którzy mogą sobie pozwolić na trzymanie i poświęcenie mu troche czasu - pieniądze nie grają tu roli - bo można wziąc kundelka ze schoniska - są to psy wierne i szybko uczące sie - ale trzeba przy tym zapomnieć o "snopiźmie". Psa polecam wszystkim rodzicom, ktorzy maja dzieci od 4 lat w górę - obcowanie z psem uczy wrażliwości i odpowiedzialności. A że się ma trochę bałaganu w domu - to jest cena za radość jaką pies wnosi.
PS. Nie jestem działaczem towarzystwa miłośniów zwierząt, ani hodowcą( ci z reguły za bardzo za psami nie przepadaja-to biznes - ale pare psów w zyciu miałem i warto było.