28.07.2004, 12:49
|
|
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
|
Cytat:
|
Napisany przez -Kowalik-
Ja także nie bardzo rozumiem ten temat. Ale domyślam się że chodzi o to że mecz transmitowała telewizja KOMERCYJNA która wygrała przetarg na te i inne transmisje a nie PUBLICZNA - biedna za którą nie chcemy płacić nawet abonamentu.
|
Cytat:
|
Napisany przez gazeta wyborcza
Telewizja publiczna w atmosferze prawdziwego skandalu odmówiła bezpośredniej relacji z pierwszego meczu II rundy eliminacji Ligi Mistrzów pomiędzy WIT Tbilisi a Wisłą Kraków ***8211; informuje ***8222;Gazeta Wyborcza***8221;.
Powodem były rozbieżności finansowe między TVP a firmą SportFive, która posiada prawa do transmisji spotkań polskich drużyn w pucharze UEFA i eliminacjach Ligi Mistrzów.
Kto zawinił TVP czy SportFive? - Do końca sezonu 2004/05 telewizja polska posiadała wszelkie prawa do relacji z meczów polskich zespołów. To, że nie było transmisji ze stolicy Gruzji polscy kibice mogą mieć pretensje wyłącznie do telewizji - odpiera zarzuty Andrzej Placzyński ze SportFive.
Dziesiątki telefonów od niezadowolonych kibiców odebrał we wtorek szef sportu w "Jedynce" Janusz Basałaj. - Chyba postąpię jak przedwojenny kapitan piechoty i strzelę sobie w łeb. To cyrk wariatów, a ja ślubu z telewizją nie brałem - wyznał Basałaj, który poważnie zastanawia się nad swoją rezygnacją z zajmowanego stanowiska.
We wtorek nie udało nam się dowiedzieć czy telewizja pokaże rewanżowe spotkanie w Krakowie i co bardzo prawdopodobne, kolejne zmagania wiślaków w III fazie eliminacji Ligi Mistrzów.
|
O to chodzi.
|
|
|