Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.07.2004, 13:48   #6
p13tro
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.04.2004
p13tro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez qubik
Obydwie na Pionku dobrze się nagrywają, ja nagrywam na Intenso cena 2,80.
Nagrywałem na Intenso DVD+R (NEC 2500 + bios od Herriego + DVD-ROM) i miodzio. Nie ma najmniejszych problemów z działaniem na stacjonarkach. Płyty sprawdzałem na drugim palniku (Liteon 401@811 - HSOP). Wykresów z Kprobe niepowstydziłyby się dobre, firmowe płytki. Grunt to nie nagrywać ich szybciej niż x4 (przy szybszym nagrywaniu zaczyna sypać błędami-przynajmniej u mnie). Polecam także Platimum DVD+R x4 (producent CMC, w boxach, pakowane w folię po 5 sztuk, na folii brak oznaczenia prędkości nagrywania natomiast na płytkach napis x osiem<-tu pokazywała się gęba w okularach ^^). Przy nagrywaniu x4 bardzo często mają mniej błędów niż płyty TDK.

P.S.
Ostatnio kupiłem na giełdzie w Warszawie Verbatimy DVD-R x2 (takie, o których pisałem trochę wcześniej) i znowu b.dobrze, ale już nie nagrywają się tak dobrze x8 czy x6. Palone x4 - PI max 30, PO max 4. Widać dużo zależy od tego na jaką partię płyt trafimy.
fredziopl napisz jak te płytki z CDLANDPLUS i na czym nagrywasz?

Mały UPDATE: czy może ktoś mi pomóc, bo nie wiem o co chodzi? Płyty Platinum DVD+R x8 (Ricohjpn02) palą się na w/w sprzęcie tragicznie, a inni je chwalą. Dodam, żę korzystałem w wyszukiwarki tego forum i nic... ricohjpn02-nie znaleziono. A pamiętam, że ktoś o nich pisał.

POZDRAWIAM
p13tro

Ostatnio zmieniany przez p13tro : 28.07.2004 o godz. 14:07
p13tro jest offline