Cytat:
Boze, myslalem, ze chociaz tutaj dowiem sie cos wiecej niz tylko... 'ma dzialac bo to TEAC...'
Nie bede sie powtarzal bo wszystko juz napisalem wyzej... pewnie nawet nie zerknales na test, o ktorym wspomnialem... ehh
Nie pytam o moj soft bo wiem ze jest ok tylko o rozwiazanie problemu 540E+w2k, ktory "wystepuje w pewnych konfiguracjach", jesli ty go nie masz to sie ciesz a nie rzucaj sloganami...
|
- nic nie napisales i chyba mylisz oznaczenia bo cdr to nie cdrom tylko nagrywarka ktora nie obsluguje plyt rw a tylko i wylacznie cdr czyli jednokrotnego zapisu
- dowiesz sie tu wiele
- na ten test zerkalem zanim ty dowiedziales sie ze cos takiego w ogole jest
- napisalem ci wyraznie zebys sciagnal sobie programik do tego cdromu ze strony teaca i tam ustawil wieksza predkosc odczytu
- mam dokladnie tego samego cdroma i takze wgrywalem mu bios 3.0A aby poprawic osiagi i UZYLEM tego programiku mozesz go pobrac ze strony z testem (http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/teacCD540E/teaccd540e.php3) i nie mialem z nim zadnych problemow pod zadnym windowsem poczawszy od 98se poprzez me, 2000 skonczywszy na xp prof
- poczytaj dokladnie na stronie i poszukaj na forum co i jak z tym teaceim
- a teraz porady:
-> wlacz/wylacz DMA
-> zainstaluj service packi dla windy
-> jak sam piszesz problem wystepuje w pewnych
konfiguracjach wiec moze pokombinuj cos by
zmienic ta konfiguracje
-> zainstaluj najnowsze aspi
-> zainstaluj najnowsze sterowniki do plyty glownej
zwlaszcza jezeli masz plyte na via
-> zmien system
a sloganami to nie ja tu rzucam fakt jest faktem ze ten cdrom jest jednym z najlepszych na rynku ma bardzo dobra korekcje bledow i jedna z najwyzszych szybkosci odczytu audio porownywalna z szybkoscia odczytu danych i nie chwale teaca bo go mam i juz tylko dlatego ze tak jest / koniec i kropka