[QUOTE=-Sid-The-Rat=>]jest tylko jedno ale - telefony nie sa tanie, z powodow oplat patentowych oraz samej isttoy zaawansowanej zabawki elektronicznej nowoczesny telefon powinien kosztowac kolo $100-$150 - NAJTANSZY! to nie jest cos co w naszym kraju uda sie szybko wprowadzic
da się - w koncu sa systemy ratalne, kredytowe, itp.Ale nie o to mi chodzilo - tylko o istote abonamentu w ktorym telefon i tak jest splaca.
A brak wolnego rynku nowych telefonow powoduje, ze operator sprzedajac nowy telefon w systemie na karte wali cena z sufitu, bo woli miec jeleni abonamentowych.
A co do "mody" na zmiane telefonu z tytuły zmiany koloru przycisku - to calkowicie sie zgadzam - to takie same zjawisko jak owczy pęd był do zamiany nagrywarek bo coraz szybciej sie krecily. Ja mam telefon bardzo zaawansowany wiekowo, jadynym minusem jest jedo waga - ale moge dresa walnac w glowe i jeszcze po policje zadzwonic potem.
A z marzen - jawi mi sie telefon ze zmieniaczem simkart - przekreca,-dzwonie z hujacha, dalej przekrecam dzwonie z popa