Cytat:
Napisany przez tytusdezoo
Można o mnie bez przechwalnania powiedzieć znawca tematu.
Miałem : Liteon 401S, 451S(oem), 812S , Aopen 8800 AAN(oem Nec2500A).
Mam teraz : Nec ND-2500A.
CO MNIE BARDZO ZDZIWIŁO: Po przesiadce na NEC , okazało się że większość z mojej kolekcji płyt (około 200) jest nie do skopiowania gdyż posiada błędy odczytu. Pomyślałem NEC ma słaby odczyt kupię DVD-ROM.
Padło na Liteon 166S, jednak problem był nadal. Załatwiłem sobie na jeden dzień Nagrywarkę 451S i płytki można kopiować bez problemu.
Więc wymieniłem Litka 166s na ASUS E616. Było jeszcze gorzej.
Dowiedziałem się że jest super Litek 167T i mam go teraz , czyta większość płyt które wypaliłem na moich Litkach ale nie wszystkie.
WNIOSEK: Liteon nagrywa dobrze ale tylko i wyłącznie jak ma czytać sam te płytki. Problemy są z większości napędów DVD-Rom. Ichodzi wyłącznie o to że płytka jest odczytywana tylko że przy kopiowaniu na dysk twardy występują uszkodzone sektory.
Stacjonarne łykają te płytki bez problemu.
NEC2500A - BARDZO DOBRZE NAGRYWA. Płytki są czytane przez każdy DVD-ROM.
Takie są moe doświadczenia , oceń je sam.
PS. Doposiadaczy nagrywarek LITEON. Proszę sprawdźcie swoje płytki jak się kopiują na dysk przez napędy DVD-ROM. Możecie się bardzo zdziwić.
|
I tu nie mogę się zgodzić z przedmówcą mam Liteona 451S@832S i napęd DVD Asus E616P i jeszcze nie miałem problemów z przekopiowaniem danych na dysk twardy (może tylko raz ale była to płytka DVD-R).
Pale na plusach i nie mam problemów