Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.07.2004, 18:18   #7
jumpman
Bywalec

Data rejestracji: 29.07.2004
jumpman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez seksoteka
różnią się ;-) prędkością zapisu dvd-r (4082 nagrywa 8x, 4081 4x). Różnica ceny wynosi ok. 30 zł, więc nie wiem czy jest sens kombinować z biosami. Szukałem na stronach i byli magicy, którzy kombinowali, ale na chwilę obecną im się nie udało wgrać biosu od 82 do 81. A ja wczoraj zakupiłem za 500 zł 4082 i jestem zadowolony. Placuszki smaży bardzo ładnie ;-) Szkoda, że nie ma jeszcze płyt 8x to mógłbym coś więcej napisać. Póki co wszystko idzie 4x.

Na stronie Apollo sa dostepne dwie wersje nagrywarki LG GSA-4082B oraz wersja Oem, dziwi mnie jednak duza roznica w cenie pomiedzy nimi bo az 145 zl, Jaka jest roznica, chodzi tylko o pudlo i soft czy jest cos jeszcze okrojone...?

Oto specyfikacja ze strony LG:

GSA-4082B

Obsługiwane dyski DVD (jednostronne/dwustronne), DVD-R, DVD-RW,DVD+R, DVD+RW, CD-Digital Audio & CD-Extra, CD- Plus, CD-ROM, CD-ROM XA-Ready, CD-I, FMV, CD-TEXT, CDBridge, CD-R, CD-RW, Photo CD (jedno ***8211; i wielosesyjne), Video-CD, DVD-VIDEO
Interfejs E-IDE / ATAPI
Prędkość zapisu: CD-R 24x, CD-RW 16x, DVD-R 8x, DVD-RW 4x, DVD+R 8x, DVD+RW 2.4x,4x, DVD-RAM 3x
Prędkość odczytu: CD-ROM/R 32x, CD-RW 24x, DVD-ROM 12x, DVD-R/RW 8x, DVD+R/RW 8x, DVD-Video 8x, DVD-RAM 2x,3x
Średni czas dostępu CD-ROM: 135ms (typowy) DVD-ROM: 155ms (typowy) DVD-RAM: 185ms (typowy)
Pojemność bufora 2 MB, Buffer Underrun Technology
Rozmiar (szer. x wys. x gł.) 146 x 184.7 x 41.3 mm
Ciężar netto 0.9kg
Do każdego produktu dołączone jest oprogramowanie:
B's Recorder Gold 5 ver 5.32
B's Clip ver 5.32
Neo DVD ver 5.0
Power DVD XP 4.0
oraz instrukcja w języku polskim do oprogramowania.

Natomiast nie ma danych w wersji OEM...

Jak sie spisuje ta nagrywarka, zapis, odczyt?? Jestem na etapie kupna i naprawde juz nie wiem co kupic... myslalem najpierw o Liteonie... NEC... Pioneer... teraz mnie ciekawi to Lg. Sa z nia jakies problemy? Odpisz. Dzieki

Ostatnio zmieniany przez jumpman : 31.07.2004 o godz. 18:21
jumpman jest offline