Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.08.2004, 22:37   #1590
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez _Vip_
mozliwe.

Wiec badz tak dobry i napisz dokladnie na jakim biosie jedziesz,jak jest zmodyfikowany (jesli jest),Jaka wersja omni,jakie opcje zaznaczone,czy zmieniales strategie zapisu itd.itp.

...moze wtedy obali sie mit o zaletach wilgotnosci
Moje problemy z biosem zaczęły się od wersji VS0A. Opisywałem to dokładnie.Obecnie mam wgrany VS0A modyfikowany omnii 1.3.8.
Na moim palniku na omnii 1.3.8 mam zaznaczoną tylko ostatnią opcję. Nie stosuję zmiany strategii, uważam że firma LiteOn - tak przypuszczam na podstawie swoich dokładnych laboratoryjnych badań ustaliła optymalne wartości dla swoich nagrywarek. Dlatego tych wartości nie zmieniam. Próbowałem zaznaczać poszczególne funkcje lecz rezultaty statystycznie biorąc były gorsze. To są dodatkowe zmiany na fabrycznym biosie i każdy kto to zmienia robi na własną odpowiedzialność. Stąd tak różne wykresy na tych samych nośnikach. Oczywiście płytka płytce nie równa, ale można założyć pewną granicę błędów i na tej podstawie określić jakie nośniki przy różnych ustawieniach biosu i prędkościach nagrywania są dobre a jakie złe. Podejrzewam, że te dodatkowe funkcje będą różne efekty przynosić na różnych nagrywarkach. Każdy z nas metodą prób i błędów ustali co dla niego jest optymalne. A to czy ustawienia są poprawne można sprawdzić przez pomiary na kprobie.
Mała suma wszystkich błędów świadczy o poprawnym ustawieniu biosu.

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 01.08.2004 o godz. 22:47
slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post