Cytat:
Napisany przez barte_k
slawek mówisz, że nic nie zaznaczasz w omni (oprócz wyłączenia diody) aby była lepsza jakość zapisu to po co uzywasz omni, tylko po to aby wyłączyć diodę? Nie lepiej wgrać orginalny bios ze strony liteona? 
|
Niestety, na eepromie Zebry VS0A bios LiteOn'a nie działa mi poprawnie.Płyty są nagrywane, Nero nie zgłasza błędów a tak nagranych płytek x4 napęd nie widzi. Dziwne to ale prawdziwe. Dlatego muszę używać omni. I wszystko jest ok. A dodatkowe funkcje w omni nie zawsze przynoszą zamierzony efekt.
Przykład: funkcję "force-fallback" należy zaznaczyć tylko w przypadku występowania nieprawidłowości na końcu nagrywanej płyty +Rx8. Jęzeli płyty są nagrywane poprawnie nie powinno zaznaczać się tej funkcji. Ta uwaga pojawia się w momencie próby zaznaczenia.Ta funkcja nie działa do końca poprawnie. To widać wyrażnie na wykresach. Dlatego każda próba zaznaczenia musi być podyktowana potrzebą a nie dlatego że takie funkcje występują. Ja nagrywam w Nero i funkcja auto bitsetting nie jest mi potrzebna bo można ustawiać z poziomu opcji Nero. I.t.d...